Dogodki

Upravljanje z vodami in s transportom v Donavski regiji

Mednarodna konferenca Ljubljana Forum

Ljubljanski grad

Miha Zanoškar

17. in 18. oktober 2013

Mestna občina Ljubljana in GFS – GoForeSight inštitut organizirata mednarodno konferenco Ljubljana Forum 2013 na temo Upravljanje z vodami in s transportom (Managing Water & Transport) v Donavski regiji. Dvodnevna konferenca bo potekala 17. in 18. oktobra 2013 na Ljubljanskem gradu, na njej pa bo svoja videnja predstavilo več kot 50 predavateljev Podonavske regije ter širše.

Ljubljana Forum je letno srečanje, ki poteka že tretje leto zapored in je namenjeno prostorskim planerjem, predstavnikom gospodarstva, politike, raziskovalcem ter investitorjem. Cilji foruma so  izmenjava znanja in izkušenj v zvezi z vizijami razvoja mest v prihodnosti, predstavitev konkretnih projektov ter vzpostavitev novih oblik sodelovanja.

Program:

Med zanimivimi imeni se bodo letošnjega foruma udeležili gospod Laszlo Baranyay (Vice President, European Investment Bank), gospod Henk van der Kamp (President, European Council of Spatial Planners), gospod Mark Chetwood (Vice President, Industries and Value Creation, CEE, IBM), gospod Boris Podrecca (Atelier Podrecca), gospod Ibon Zugasti (President, European Collegue of Foresight), gospod Mr. Joan Amoros (Secretary General, FERRMED), gospa Helene von Reibnitz (CEO, Scenarios & Visions Consulting) ter številni drugi. Program konference je razdeljen na sedem sekcij, ki se navezujejo na osrednjo temo upravljanja z vodami in s transportom mest v prihodnosti. Med posameznimi sekcijami imajo predavatelji 5-10 minutne predstavitve s področja svojega dela, projektov in raziskovanja. Osrednji dogodek konference je okrogla miza županov oziroma njihovih namestnikov,  ki bodo predstavili vizije razvoja mest.

Letos prvič se bo podeljevala tudi nagrada – Ljubljana Forum Award, ki je namenjena promociji projektov za najboljše, najučinkovitejše in najbolj inovativne prakse s področja trajnostnega razvoja mest.

Lepo vabljeni na Ljubljana Forum 2013.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.