Novice

New Container Architecture – design guide+30 case studies

Nova knjiga arhitekta Jureta Kotnika

13.11.2013

Nedavno je pri Barcelonski založbi LINKS izšla nova knjiga kontejnerske arhitekture arhitekta Jureta Kotnika. Za razliko od avtorjeve prve knjige, ki predstavlja prvo opredelitev kontejnerske arhitekture, druga knjiga celostno zaobjame zadnjedesetletje pojavaarhitekture iz kontejnerjev.

Knjiga je sestavljena iz uvodnika, priročnika in predstavitve tridesetih izbranih primerov, ki prikazujejo selekcijo najpomembnejših del kontejnerske arhitekturne produkcije v kombinaciji z izbranimi najnovejšimi primeri.

V uvodniku knjiga ponuja sprehod skozi zgodovinski razvoj kontejnerske arhitekture, predstavi njene pojavneoblike, lastnosti, prednosti in slabosti prav tako pa odgovarja na vprašanje, kdaj je smiselna uporaba kontejnerjev v arhitekturi. Poleg konteksta avtor izpostavi predvsem začasno in mobilno arhitekturo, saj lahko ta kar v največji meri izkoristi osnovne danosti kontejnerja in ima lahko zaradi tega tudi prednost pred ostalimi oblikami arhitekture.

Knjiga vsebuje tudi krajši priročnik kontejnerske arhitekture, ki opisuje načine zlaganja kontejnerjev, principe zasnove prostorov, vrste obdelav zunanjosti pa tudi slikovni prikaz korakov gradnje enodružinske hiše iz kontejnerjev hiše v Soulivan Countyu (NJ) arhitekturnega biroja Bigprototype.

Posebnost knjige so dodatne QR kode, ki omogočajo imetnikom pametnih telefonov, da si ogledajo dodatne videopredstavitve projektov, poteka gradnje ali intervjuje z arhitekti. Knjiga je izšla v angleškem, španskem, francoskem in kitajskem jeziku.

naslov: New Container Architecture – Design Guide+30 Case Studies

avtor:  Jure Kotnik

oblikovanje:  Vid Brezočnik

prevod:  Biljana Božinovski

uredniška pomoč: Jacobo Krauel

založba:  Links, linksbooks.net, Barcelona

strani:  300

jeziki:  angleški, španski, francoski, kitajski

isbn:978-8415492054

leto:  2013

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.