Dogodki

Izmenjava spominov in informacij v javnem prostoru

Galerija MKD Ljubljana, Masarykova 24, 1000 Ljubljana (Metelkova nad Tiffanyjem)

27. november 2013

Projekt je nastal v okviru delavnice z naslovom REACTION na Srečanju študentov oblikovanja MEDS 2013 v Lizboni na Portugalskem. Sestavljen je iz niza majhnih urbanih intervencij na izbranih lokacijah v soseski Graça v Lizboni. Osrednja ideja projekta je bila ustvariti sodelovanje s prebivalci Graçe preko predlogov za alternativno rabo javnega prostora. Predlogi so se postavili nasproti procesu gentrifikacije, ki v veliki meri spreminja sosesko.

Skupina REACTION 15.2 je zasnovala manjše umetniške instalacije, ki so bile postavljene na 11ih lokacijah v soseski. Koncept instalacij je temeljil na izmenjavi spominov med uporabniki prostora in prostorom samim na eni strani ter odtisom informacij znotraj urbanega prostora na drugi. Z opozarjanjem na nekatere skrite značilnosti prostora smo želeli razširiti način razumevanja oz. branja urbanega prostora. Intervencije so bile opazne in interaktivne, a v majhnem merilu, da bi izzvale tesen stik in sodelovanje.

Otvoritev razstave je 27.11. 2013 ob 19. uri. Razstava bo na ogled od 28. novembra do 11. decembra 2013, med tednom med 18. in 20. uro ter med vikendom med 12. in 14. uro.

Avtorji projekta: Damjan Kokalevski, Milan Dinevski in Skupina REACTION 15.2

Avtorstvo fotografij: arhiv skupine REACTION 15.2.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.