Dogodki

Pop-up dom

Otvoritev enomesečne trgovine izdelkov mladih ustvarjalcev in skupnostne pisarne

Tobačna 5, nad upravno enoto

28. november - 23. decemeber

Pop-up dom je skupnostni projekt, osnovan na pobudi mladih slovenskih oblikovalcev, arhitektov in umetnikov. Iniciativa se je zgodila zaradi pomanjkanja delovnih priložnosti mladih slovenskih oblikovalcev. S skupnostnim projektom, ki ga letos ustvarjamo drugič, želimo tudi v prihodnje generirati nove poslovne in delovne priložnosti.

Projekt predstavlja enomesečni dogodek, ki predstavlja sinergijo teorije in prakse. V oblikovanem prostoru skupnosti se v okolju 1:1 izpostavi in uporablja več kot sto oblikovalskih izdelkov osemdesetih mladih avtorjev, vsebina projekta pa je naravnana v podporo izdelkov. Letošnja tema je skupinski delovni prostor – sodobna pisarna, ki omogoča medsebojno povezovanje in sodelovanje. Prostor bo ves čas dogodka odprt kot delovno mesto samostojno delujočim posameznikom in tistim, ki delajo na dislocirani lokaciji, omogočal bo sodelovanje in povezovanje ter pridobivanje novih znanj. V sklopu projekta bo vzpostavljen kreativni del poslovne verige, ki bo posameznikom omogočila razvoj in realizacijo produktov – Pop-up Fablab, Creative lab in Crowdfunding lab. Skupnostne vrednote, raziskovanje novih trendov in nove ustvarjalne ekonomije predstavljajo možnost, da se Slovenija izvije iz ekonomskega krča, ki ga je ustvarila globalna gospodarska kriza.

Skozi celotni mesec se bodo zvrstili številni dogodki, za vsakodnevno dobro počutje in umiritev delovnih strasti pa bo poskrbel Pop-up Točaj, ki bo dnevno pripravljal dišečo slovensko kavo, točil domače pivo in ponudil okusne prigrizke.

Organizator dogodka je Zavod Rompom v sodelovanju z Muzejem za arhitekturo in oblikovanje. Projekt je podprlo Ministrstvo za kulturo in Regionalna razvojna agencija Ljubljana v okviru Regionalnega centra kreativne ekonomije. Vsebinski partnerji dogodka so Slovenia Coworking, Slovenia Crowdfounding, Kino Šiška, Muslauf, Zavod Boben in Lajna ter Kino Otok.

Otvoritev Pop-up doma bo 28.11. ob 19. uri v prostorih Tobačne 5 v Ljubljani. Za uspešen uvod bo poskrbela gledališka skupina Teater Ponorelii s predstavo, sledilo pa bo druženje ob izbrani glasbeni spremljavi.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.