Dogodki

Tovarna, ki dela samo sebe

Razstava prototipov

RogLab, Breg 22

19. december ob 18h

Na razstavi bodo predstavljeni izbrani prototipi, ki jih je RogLab razvijal v sodelovanju s programskimi partnerji. Raznolikost prototipov odseva tako pestrost tem, obravnavanih v prvem letu delovanja, kot tudi interes za testiranje zmožnosti raznolike tehnologije na področju hitrega prototipiranja, ki jih ponuja izdelovalniška delavnica RogLaba.

V produkcijskem centru RogLab je v prvem letu delovanja nastalo kar nekaj prototipov, na razstavi pa jih bo predstavljenih deset. Njihova izdelava je povezala 43 oblikovalcev in oblikovalk, inženirjev, tehnikov, arhitektk in arhitektov ter umetnikov in umetnic.

Skozi promocijo kolesarske kulture je RogLab podprl razvoj dveh prototipov – kolesarsko lučko invečnamensko kolesarsko torbico; raziskovanje modernistične arhitekture je rezultiralo v didaktičnih arhitekturnih sestavljankah; tematika trajnostnega razvoja je pripeljala do modularnega vrtnega zabojčka; skozi preizpraševanje dostopnosti produkcijskih orodij je nastala cenovno dostopna motorizirana kamera; iz prepleta ustvarjalnosti in tehnologije sta nastala robotski sonični partner in risarski robotekza otroke; podpora mladim ustvarjalcem je spodbudila razvoj elektronskega gadgeta; preizkušanje prednosti in omejitev sodobnih tehnologij in materialov za izdelavo muzejskih spominkov je privedlo do inovativnihkrižancev med vezenino in razglednico. Prav tako so se v RogLabu lani veliko ukvarjali s kulturnimi in prostorskim politikami in praksami, kar je med drugim navdihnilo družabno igro, ki lajša odločanje v kulturnem menedžmentu. Interes za živost urbane kulture pa je »kriv« za zložljivi quarterpipe, s katerim lahko prakticirate urbane športe − tudi na podeželju.

Razstava RogLab – tovarna, ki dela samo sebe bo na ogled do 16. januarja. V drugem tednu januarja bodo v razstavnem prostoru predstavljeni posamezni projekti, to pa bo tudi priložnost za pogovor z avtorji in vprašanja obiskovalcev.

Razstavo sta podprla Ministrstvo za kulturo RS in Mestna občina Ljubljana.

Produkcijo prototipov zo sponzorsko podprli ESAL d.o.o., Event Lighting, RPS, Singer Service, Tiskarna Grafos.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.