Dogodki

“Na divje” v mestu

Življenje na prostem v vseh letnih časih

Onkraj gradbišča na Resljevi cesti v Ljubljani

vsak četrtek

Skupnostni vrt Onkraj gradbišča v četrtek 20. marca začenja gostiti izvenšolsko dejavnost za otroke od 1. do 6. Razreda, ki so jo poimenovali “Na divje”. Program, ki bo potekal vsak četrtek od 16.00 do 17.30, spodbuja budno opazovanje, sproščeno gibanje, samostojnost in živahno ustvarjanje na prostem. Dejavnost “Na divje” se bo v celoti izvajala na prostem, v vseh letnih časih in v vseh vremenskih pogojih. V različnih naravnih in mestnih okoljih se bo na novo odkrivalo naravo, nabiralo rastline in živali, hodilo, sadilo, izdelovalo herbarij, snemalo, fotografiralo, pisalo, risalo, vrtnarilo, kuhalo in vlagalo, gradilo hiše zase in za živali, se čudilo in nasploh veselo raziskovalo. Ves čas se bo opazovanja dokumentiralo, s čimer bo nastal dnevnik življenja z naravo v vseh letnih časih.

Program bo vodila arhitektka Nina Vastl, ki se ukvarja z vrtičkarstvom, prezrtimi prostori, leseno montažno gradnjo in raziskovalno-prostočasovno dejavnostjo za otroke v naravi. Še posebej jo zanima povezovanje vsakdanjega življenja z arhitekturo, krajinsko arhitekturo in umetnostjo.

Obvezna oprema: športni čevlji, nepremočljiva oblačila, nahrbtnik, dnevnik, puščica s svinčnikom, škarjami, selotejpom in lepilom, čutara, baterijska svetilka in nožek.

Izhodiščna točka: skupnostnem vrtu Onkraj gradbišča, Resljeva ulica v Ljubljani.

Prijave in informacije: nadivje@gmail.com

Cena: 26 eur/mesec, 6,50 eur/obisk

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.