Dogodki

Predstavitev monografije Arhitekturna zgodovina 2

Galerija Dessa, Židovska steza 4, Ljubljana

Uredništvo

23.april 2014, ob 19.00

Oddelek za umetnostno zgodovino Filozofske fakultete Univerze v Ljubljani in Galerija Dessa vabita na predstavitev monografije Arhitekturna zgodovina 2. Predstavitev bo v sredo, 2. aprila 2014, ob 19. uri v Galeriji Dessa na Židovski stezi 4 v Ljubljani.

Znanstvena monografija Arhitekturna zgodovina 2 združuje prispevke avtorjev različnih strok, ki se ukvarjajo z arhitekturo in urbanizmom, umetnostnih zgodovinarjev, arhitektov, restavratorjev in konservatorjev. Obravnavane so teme s področja naročništva, načrtovanja in prenove spomenikov.

Prireditev je namenjena predstavitvi publikacije širši javnosti, pa tudi diskusiji o aktualnih problemih in usklajevanju mnenj, kar bi lahko doprineslo k bolj razumevajočemu in tvornemu sodelovanju arhitektov, umetnostnih zgodovinarjev, konservatorjev in drugih.

Publikacija je izšla pri Znanstveni založbi Filozofske fakultete v Ljubljani, uredili sta jo Renata Novak Klemenčič in Martina Malešič, svoje prispevke pa so v njej objavili: Darka Bilić, Dubravka Botica, Živa Deu, Peter Fister, Jasna Galjer, Mateja Golež, Tomaž Pazlar in Tomaž Majcen, Nataša Jakšić in Karin Šerman, Renata Komić Marn, Predrag Marković, Renata Novak Klemenčič, Aleksander S. Ostan, Mija Oter Gorenčič, Tina Potočnik, Eva Sapač, Igor Sapač, Helena Seražin, Lara Slivnik in Tadej Brate, Marko Špikić, Petra Šušteršič, Rebeka Vidrih, Aleš Vodopivec.

Vabljeni na predstavitev!

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.