Dogodki

Profesor Ravnikar in Ljubljanska šola za arhitekturo

Fakulteta za arhitekturov Ljubljani, Plečnikova predavalnica

15. april 2014, ob 17.00 uri

V torek, 15. aprila ob 17.00, dan po podelitvi Plečnikovih odličij, bo na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani, v sodelovanju med FA, DAL in skladom Jožeta Plečnika potekal pogovor posvečen Ljubljanski šoli za arhitekturo.

Pogovor z akademikom Stankom Kristlom, Janezom Lajovcem, Alešem Vodopivcem in Jožetom Baršijem bo potekal o vsem, kar bi radi vedeli o Ljubljanski šoli za arhitekturo, predvsem prof. Ravnikarju in njegovem pedagoškem delu. Pogovor bo tekel tudi o linijah, ki povezujejo Wagnerjevo šolo na Dunaju, Plečnikovo, Ravnikarjevo šolo in današnjo fakulteto za arhitekturo ter sodobno slovensko arhitekturo in o tem,  kako lahko danes razumemo in nadaljujemo bogato dediščino Ljubljanske šole in jo vključimo v način razmišljanja in delovanja sodobnih arhitektk  in arhitektov ter študentk in študentov arhitekture.

Vsi povabljeni gostje so diplomirali pri prof. Edvardu Ravnikarju, arhitekt Kristl pa je bil tudi njegov dolgoletni asistent. Pripadajo različnim generacijam Ravnikarjevih študentov, ki so s svojimi deli pustile izrazit, inovativen in konsistenten pečat v slovensmi arhitekturi.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.