Dogodki

Ulični festival Koseze

Koseška cesta med Podutiško cesto in Drago

5. junij 2014, od 10.00 do 22.00 ure

Na svetovni dan okolja, v četrtek, 5. junija 2014, bo na Koseški cesti pri Koseškem ba­jerju potekal ulični festival z bogatim celodnevnim programom za vse starostne skupine.

Koseška cesta bo za en dan postala prireditveni prostor, kjer se bodo zvrstile delavnice  in druge dejavnosti, ki bodo oživile ulični prostor. Pomemben del festivala bo  delavnica o bodoči ureditvi Koseške ceste. Ta je namreč edini del  Šišenske peš promenade med Celovškimi dvori in Mostecom, ki ni namenjen zgolj pešcem in kolesarjem, in ki zanje tudi ni ustrezno urejen. Zbirale se bodo želje in pobude lokalnih prebivalcev, skupaj bomo razmišljali o možnostih za preureditev Koseške ceste. Kaj bi prinesla ulici omejitev motornega prometa? Kakšna ureditev bi bila najbolj prijazna za pešce in kolesarje?

Ulični festival Koseze organizirata Inštitut za politike prostora – IPoP ter Focus, društvo za sonaraven razvoj. Pri organizaciji sodelujejo Turistično društvo Koseze, Športni klub Bleščica, Društvo Humanitas, Akademija za radovedne, Inštitut Divja misel, ZOOPI – Zavod za otrokom in okolju prijazno igro in Glasbena šola KUD Vodnikova domačija, DT Rod Rožnik, Greenpeace Slovenija.

Spletna stran z programom: Ulični festival Koseze

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.