Dogodki

Pametni urbanizem 2014

"Učiti trajnost"

Fakulteta za arhitekturo, Zoisova 12, Ljubljana

Uredništvo

19., 20., 21. 06. 2014

Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo bo  19. – 21. junija 2014 ponovno potekal znanstveni posvet Pametni urbanizem, tokrat z naslovom “Učiti trajnost”.

Letošnja konferenca ima mednarodni značaj in združuje predvsem pedagoge iz več evropskih univerz, tako držav članic EU, kot tudi tistih, ki se na vstop še pripravljajo.

Obravnavana tema »Učiti trajnost« se vsebinsko naslanja  naUNESCO-v program Poučevanja in učenja za trajnostno prihodnost. Program posveta je razdeljen v šest glavnih sklopov: poučevanje in trajnost , urbanistično načrtovanje in projektantske strategije, vrednote v izobraževanju, izkustveno učenje, poizvedbeno učenje in učenje izven učilnice.

Posvet je organiziran v okviru programa internacionalizacije Univerze v Ljubljani in je delno financiran iz Evropskih strukturnih skladov Evropske Unije in sredstev Ministrstva za izobraževanje, znanosti in športa.

Cilj konference je ovrednotiti obstoječe pedagoške prakse in vzpodbuditi preučevanje  alternativnih vizij in novih orodij za trajnostno prihodnost.

Predavanja in razprave bodo potekali v angleškem jeziku.  Kotizacije ni, na dogodek se lahko prijavite preko spletne prijavnice.

Več o programu posveta lahko preberete tukaj.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.