Dogodki

“RogLab – tovarna, ki dela samo sebe”

Gostovanje razstave v Mariboru

Vetrinjski dvor, Maribor

Uredništvo

6. november 2014 ob 18.00

V četrtek, 6. novembra bo v Vetrinjskem dvoru v Mariboru otvoritev razstave RogLab – tovarna, ki dela samo sebe. Na mariborski razstavi bo predstavljen izbor enajstih prototipov, ki jih je RogLab razvijal v sodelovanju s programskimi partnerji med leti 2012 in 2014.

Eden od partnerjev je bil tudi Zavod Trajekt – v okviru partnerstva smo izvedli projekt raZLOŽIhišo. V projektu so sodelujoči študenti in mentorji s tehnologijo 3D tiskanja razvijali prototipe modelov hiš iz obdobja slovenske moderne. Cilj projekta je bil izdelava didaktičnih pripomočkov za učenje o slovenski arhitekturi iz obdobja med leti 1945-75.

RogLab je sicer skozi promocijo kolesarske kulture podprl tudi razvoj dveh prototipov – Kolesarsko lučko in večnamensko kolesarsko Ecocycle torbo; tematika trajnostnega razvoja je pripeljala do modularnega vrtnega zabojčka Vrt.bo; iz prepleta ustvarjalnosti in tehnologije sta nastala zvočni robot Sonicpartner_MacroTM in Plesoči risarski robotek za otroke; RogLabovi kreativni izzivi so spodbudili razvoj elektronskega gadgeta Splittr in modnih dodatkov za gibalno ovirane uporabnike v okviru programa Design(Dis)Ability: Pelerine ter Rokavic; preizkušanje prednosti in omejitev sodobnih tehnologij in materialov za izdelavo muzejskih spominkov je privedlo do vezenih razglednic Podobe Ljubljane. Kulturne in prostorske politike in prakse so navdihnile družabno igro, ki lajša odločanje v kulturnem menedžmentuSecond Chance, interes za živost urbane kulture pa je »kriv« za Zložljivi quarterpipe, mobilni rekvizit za ekstremne športe.

Razstava bo na ogled do 30. novembra, spremlja pa jo bogat program predstavitev, ustvarjalnih delavnic in drugih priložnosti za pogovor s posameznimi avtoricami in avtorji. V spremljevalnem programu se bodo med drugimi predstavili tudi novi mariborski izdelovalniški prostor KreatorLab, Zavod za prostorsko kulturo Trajekt, oblikovalski tandem OlgafacesRok in Društvo za razvoj naravoslovja in tehnike.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.