Dogodki

Predavanje Arhitektura prekriva arhitekturo

Ricardo Carvalho + Joana Vilhena Arquitectos, Lizbona

Plečnikova predavalnica, Fakulteta za arhitekturo

Uredništvo

24. november 2014 ob 19.30

Vabljeni na predavanje portugalskega arhitekta Ricarda Carvalha iz arhitekturnega biroja Ricardo Carvalho + Joana Vilhena Arquitectos iz Lizbone v ponedeljek, 24.11. ob 19.30,  v Plečnikovi predavalnici na Fakulteti za arhitekturo v Ljubljani.

Ricardo Carvalho je bil rojen v Lizboni leta 1971. Diplomiral je na Fakulteti za arhitekturo Tehnične univerze v Lizboni leta 1995 in doktoriral leta 2012. Leta 1999 je ustanovil arhitekturno pisarno Ricardo Carvalho + Joana Vilhena Arquitectos. Predava na Oddelku za arhitekturo na Univerzi v Lizboni in na univerzi BTU Cottbus Brandenburg v Nemčiji. Med septembrom 2005 in decembrom 2008 je bil kodirektor arhitekturne revije JA in arhitekturni kritik za Public Journal.

Ricardo Carvalho je predavatelj, kritik in gostujoči profesor na številnih univerzah in ustanovah. Med drugimi je gostoval na Visoki šoli za arhitekturo v Marseillu v Franciji, Univerzi Tel Aviv v Izraelu, Univerzi v Sao Paulu v Brazilija, Društvu arhitektov Lizbona, Fakulteti za arhitekturo v Lizboni, na Instituto Superior Tecnico v Lizboni, v Muzeju sodobne umetnosti Serralves v Portu, na Univerzi Eduardo Mondlane v Maputo vMozambiku, Univerzi v Évori na Portugalskem, na Univerzi Cottbus v Nemčiji, Univerzi v Coimbri na Portugalskem, Akademiji Mendrisio v Švici, Univerzi v Innsbrucku v Avstriji in na Univerzi v Trondheimu na Norveškem.

Dela arhitekturnega biroja Ricardo Carvalho + Joana Vilhena Arquitectos so bila predstavljena na konferencah v Nemčiji, Braziliji, Španiji, Ekvadorju, Franciji, Izraelu, Italiji , Mehiki in na Portugalskem ter objavljena v Nemčiji, Argentini, Braziliji, Kitajskem, Južni Koreji, Španiji, Združenih državah Amerike, Nizozemski, Portugalski, Švici in Veliki Britaniji. Biro je sodeloval na številnih razstavah, med drugimi v juniju 2009 na razstavi “Overlappings: Six Portugal Architecture Studios ” na Kraljevem inštitutu britanskih arhitektov v Londonu, junija 2011 na razstavi ” Portugal com Vinda” v FAD v Barceloni in septembra 2011 na razstavi “Tradicija je inovacija” v galeriji Ozone v Tokiu. Leta 2012 je sodeloval na razstavi “Lizbon Ground”, ki je zastopala portugalsko na 13. Arhitekturnem bienalu v Benetkah.

Ricardo Carvalho je gost in predavatelj letošnjih Piranskih dnevov arhitekture, ki bodo potekali v Piranu v soboto, 22.11..

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.