Dogodki

Dve šoli

Razstava in predavanje arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar v Dessi

Galerija Dessa, Ljubljana

16.2. 2015, ob 20.00 uri

Vabljeni na odprtje razstave o dveh šolah arhitekturnega biroja Ravnikar Potokar, ki bo v ponedeljek, 16. februarja 2015 ob 20.00 v galeriji Dessa.

V okviru razstave bo v sredo, 18. februarja ob 19.00, prav tako v galeriji Dessa,  predavanje Roberta Potokarja.

Dobiti priložnost in zgraditi dve osnovni šoli v enem letu je nekaj posebnega, predvsem v teh časih, ko je gradnja novih objektov skoraj popolnoma zastala. Arhitekturnemu biroju Ravnikar Potokar se je priložnost za izgradnjo dveh šol zgodila v letu 2014, in sicer po zaslugi dveh nagrajenih natečajnih rešitev iz leta 2008 in 2009. Obe nagradi sta se realizirali v izgradnji šol, kar seveda ni vedno končni rezultat vseh natečajev. Veliko jih namreč ne doživi realizacije, kar pa ne velja v primeru Kamnika in Litije, kjer so dobili novi sodobni šoli.

Na razstavi v Dessi sta prikazani dve zgodbi, dva objekta, ki sta na prvi pogled različna tako v urbanistični kot v arhitekturni zasnovi. Pa vendar sta ti zgodbi med seboj tesno povezani in prepleteni, saj prikazujeta, da je arhitekturni biro Ravnikar Potokar s premišljeno prostorsko organizacijo in oblikovanjem ob številnih pogojih, zahtevah in omejitvah oblikoval sodobni in svetli, s sončno svetlobo prepojeni šolski stavbi.

Razstava bo na ogled do sobote, 28. februarja 2015 (tor – pet 12.00 – 18.00, sob 10.00 – 13.00).

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.