Dogodki

Kapsula: tipologija druge arhitekture

Predstavitev druge knjige iz zbirke Teoretska praksa arhitekture

Atrij ZRC, Novi trg 2, Ljubljana

24. marec 2015 ob 19.00

V torek, 24. marca ob 19.00 bo v atriju ZRC v Ljubljani predstavitev knjige Kapsula: tipologija druge arhitekture arhitekta Petra Šenka, druge knjige v knjižni zbirki TPA – teoretska praksa arhitekture. Na predstavitvi bodo sodelovali:

Tadej Glažar: uvod in predstavitev knjižne zbirke TPA
Peter Šenk
: o knjigi Kapsula: tipologija druge arhitekture
Marko Peljhan: o Planetarnih čutilih in Makrolabu – od utopičnih projekcij do geocentričnih refleksij
Janez Janša: o FWC – first world campu. Platformi o zaprtih modusih organizacije sodobnih družb.

Knjižna zbirka TPA, ki jo skupaj izdajata Filozofski inštitut ZRC SAZU in Fakulteta za arhitekturo Univerze v Ljubljani, je namenjena razvijanju področja arhitekturne teorije. Namenjena je objavljanju prevodov temeljnih teoretskih besedil arhitekture in izvirnih del arhitekturne teorije domačih avtorjev, ki jim je skupno, da nosijo v sebi odgovore na aktualne probleme arhitekture. Zbirka ima dve izhodišči. Prvo je, da arhitektura danes obstaja in deluje v različnih pojavnih oblikah, ki jih ni več mogoče zajeti s klasično dvojico teorije in prakse. Drugo pa je, da je danes za arhitekturo bistvena njena povezanost z drugimi miselnimi polji, predvsem s filozofijo. Z uresničevanjem obeh izhodišč želi zbirka prispevati tudi k vidnejši prisotnosti arhitekture v javnem prostoru.

Izdajo druge knjige so podprli: Javna agencija za raziskovalno dejavnost Republike Slovenije, ALPOD d. o. o., ALU KÖNIG STAHL d. o. o., Bazeni in wellness, REMAX d. o. o., BRAMAC STREŠNI SISTEMI d. o. o., GUARDIAN GLASS, VELUX Slovenija d. o. o.

Dogodek poteka v organizaciji Knjigarne Azil in ga  finančno podpira JAK.

Vabljeni!

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.