Dogodki

Foto VIST 2015

Fotografski dogodek in delavnice

Uredništvo

27.03.2015

VIST – Oddelek za fotografijo vabi na celodnevni dogodek FOTO VIST 2015/ Tehnike in postopki, ki bo v sredo, 15. aprila 2015 v CUK Kino Šiška . V prvem delu se bodo odvijale delavnice na temo Tehnike in postopki za laično in strokovno javnost, v drugem sklopu pa predavanja in pogovori. Vzporedno se bodo dogajale razstavne intervencije, listale se bodo knjige, zvečer pa se bo plesalo ob projekcijah.

VIST vabi k prijavi na delavnice – nekatere so brezplačne, druge ne, program si lahko ogledate na njihovi spletni strani
http://fotografija.vist.si/fotovist2015.html..

O dogodku: “Celodnevna serija dogodkov se bo zakopala v fotografski medij, ki ga živimo kot del navadnega sveta — po eni strani kot trivialne podobe, po drugi strani kot neodpravljivo navado. Opazili smo, da je fotografskih podob veliko. Pogosto govorimo, da je fotografija vseprisotna, a s tem ne pridemo prav daleč. Besed je na primer prav tako veliko in če že spregovorimo o vseprisotnosti govorice, s tem merimo na to, da je ta prisotna tudi tam, kjer je ne zaznamo. Tam, kjer se je zarila pod kožo in nadzoruje delovanje teles in dogodkov. In če je govorica prisotna tudi pod kožo fotografije, potem to zagotovo ni le v govorjenju o fotografiji, niti ne v skrajno dologočasni opoziciji merjenja moči na način “fotografija pove več kot tisoč besed”. Zato bo govorjenje o fotograiji ta dan v seriji dogodkov izpostavilo tisto, kar naredi, da fotografija deluje: to so tehnike in postopki. Gre za rešitve, ureditve, ukrepe, izjave, trditve, zakone in institucije, ki se postavljajo v mreže in odgovarjajo nekim potrebam — iz fotografije naredijo pripravo v vseh pomenih besede.”

Kuriranje dogodka: Veselka Šorli Puc, Peter Rauch
Produkcija: Oddelek za fotografijo, VIST, Ljubljana
Koprodukcija: CUK Kino Šiška

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.