Dogodki

Predavanji ob obletnici revije Outsider

Moderna galerija

6. maj 2016

Jutri, 6.5.2016 ob 19:00, bo v Moderni galeriji v Ljubljani predavanje avstrijske arhitektke Tanja Kogler-Rainer in umetnika Petra Koglerja, govorila bosta o svojem ustvarjanju v evropskem kontekstu.

Peter Kogler je avstrijski umetnik, ki se je na mednarodni sceni uveljavil v poznih sedemdesetih. Njegova dela prepletajo prostor, medije in arhitekturo. Koglerjev opus je močno zaznamovala radikalna odločitev iz leta 1984, da bo kot edino orodje za ustvarjanje uporabljal računalnik. »Z mutiranjem preprostih elementov iz dostopnih računalniških programov je razvil lastno, labirintu podobno strukturo, ki ponazarja po eni strani notranji organski svet in po drugi zunanji, urbani svet človeka.« (Edelbert Köb, Mumok 2011) Peter Kogler je od leta 1997 profesor na dunajski akademiji za likovno umetnost in vodi oddelek za računalniško in video umetnost. Od leta 2008 je profesor za grafično oblikovanje na akademiji v Münchnu.

Tanja Kogler-Rainer je arhitekturo študirala na tehniški univerzi v Innsbrucku in na Dunaju. Je avtorica več stanovanjskih objektov, med njimi hiše Geppert v Leopoldsdorfu (2004), za katero je prejela nagrado Niederösterreichischer Holzbaupreis. V letih od 2008 do 2012 je prenovila domačijo in atelje v Prekmurju. Sicer pa se je strokovno specializirala za oblikovanje pohištva, notranje opreme in razstavnih postavitev.

Po predavanju bo predstavitev vsebine nove 5. številke izvoda revije Outsider.

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.