Novice

Urbana prenova – dobre prakse v Sloveniji in v Evropi

Posvet

Soseska Planina, v prostorih bivše trgovske šole na Hujah in v Layerjevi hiši, Kranj

18. in 19. oktober 2016

Vabimo vas na vseslovenski posvet Urbana prenova: Dobre prakse v Sloveniji in v Evropi, dogodek v okviru Meseca prostora v Kranju – Krojeni prostori Kranja, ki bo potekal 18. oktobra 2016 v stanovanjski soseski Planina, v prostorih bivši trgovski šoli na Hujah na Župančičevi 22 in v Layerjevi hiši na Tomšičevi 32.

Kranj bo gostil dr. Yvonne Franz, postdoktorsko raziskovalko na Univerzi na Dunaju in Floriana Branda, arhitekta in vodjo pisarne urbanih prenov treh dunajskih okrajev. Na dogodku se bo z ogledom, razstavo in predstavitvijo ilustriralo prakse, ki jih v prenovo urbanih sosesk v Sloveniji vnaša primer soseske Planina, ki velja za eno največjih stanovanjskih sosesk v Sloveniji.

Mreža za prostor, Mestna občina Kranj, Pisarna prenove soseske Planina in Prostorož organiziramo posvet na temo dobrih praks urbanih prenov.

Večina mestnih občin v Sloveniji se trenutno ukvarja s prenovo urbanih območij. Veča se tudi število nevladnih organizacij in lokalnih pobud, ki so aktivne na področju prostora. Pri tem se odločevalci, predstavniki nevladnih organizacij in nenazadnje občani soočajo s pomembnimi vprašanji. Kako združiti želje in pobude lokalnih prebivalcev z vizijo razvoja mesta in jo s tem obogatiti in podkrepiti? Kako manjši posegi in pobude gradijo dolgoročno vizijo mesta? Kako lahko nevladne organizacije podprejo regeneracijo mesta? Kako povezati prebivalce in odločevalce pri prenovi mestnega predela?

http://mrezaprostor.si/
www.kranj.si
www.preplanina.si
www.prostoroz.org

Če želite dodati svoj komentar, vas prosimo, da se registrirate. Hvala.