info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
10. 6. 2010

Kakšno vlogo ima v turizmu arhitektura?

Matevž Čelik
Založba Springer je spomladi izdala več publikacij, katerih glavni poudarek je na turizmu v povezavi z arhitekturo. Turizmu je posvečena majska številka revije architektur.aktuell, ki temo uvaja tik pred turistično sezono. Predstavljeni so inovativni projekti, ki jih je mogoče razdeliti na različne kategorije turizma - na primer mestni turizem, poslovna potovanja ali v naravo usmerjeno taborjenje. Predstavitev skozi analizo posameznih projektov odpira vprašanje, koliko je arhitektura pomembna za industrijski sektor, za katerega se zdi, da s težavo kljubuje gospodarski krizi.

Kljub temu se lahko kakovost domačih počitnic še okrepi - februarja 2010 je Avstrijski minister za gospodarstvo in turizem predstavil novo avstrijsko turistično strategijo. Tema "Nove poti v turizem", sev prvi vrsti ukvarja s koncepti boljše koordinacije marketinških dejavnosti, z vzpodbujanjem inovacij, natančno ciljno usmerjenim sponzoriranjem, izboljšavami infrastrukture in ugodnejšimi pogoji za sodelujoča podjetja.

Največji potencial za podjetja se poleg pazljive izbire palete ponujenih storitev morda skriva tudi v inteligentni prenovi in načrtovanju hotelov, restavracij in rekreacijskih parkov. Kar se tiče zapomnljivosti izkušenj vendar v turizmu veljajo enaka pravila razvoja blagovnih znamk, kot za vse druge proizvode v gospodarstvu. Priznanje vrednosti, diferenciacija v odnosu do konkurence, kulturna občutljivost in individualnost, kot tudi ugodne bilance stanja okolja so bistvenega pomena.

Analiza mednarodnega mestnega turizma
Mestne počitnice in kratki odmori ob koncu tedna bodo še naprej živahen in rastoč segment svetovnega trga turizma. Zbornik z analizami mestnega turizma, skuša prikazati možnosti pri trženju turizma, ki jih ponuja uporaba naprednih tehnik, raziskav in sofisticiranih analitičnih orodij. Danes še vedno primanjkuje literature, ki prikazujejo "how-to" pri uresničevanju analitičnih ambicij. Zbornik prispeva k zapolnjevanju te vrzeli.


Več:
>>Analysing International City Tourism
>>Architektur.aktuell

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh