info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
5. 11. 2008

Spremenjeni pogledi ob dnevu arhitektov

Uredništvo
Ta petek, 7.11.2008, arhitekturna zbornica organizira slovenski Dan arhitektov. Prireditev bo združevala okroglo mizo, strokovna predavanja, predstavitve pokroviteljev, odprtje letne razstave članic in članov ter seveda podelitev Priznanj ZAPS. Zvečer se bodo arhitekti lahko družili tudi na svečani večerji, glasbi in zabavi.

Pod naslovom Sodobna arhitektura - spremenjeni pogledi, se bodo na okrogli mizi pogovarjali na temo ZAPS – včeraj, danes, jutri / spremenjeni pogledi. Potekala bo v Unionski dvorani Grand Hotela Union. Razpravo bo začel aktualni predsednik dr. Pust. Vodstvo zbornice je dogodek prvotno načrtovalo tudi kot prevetritev stališč in promocijo programov pred prihajajočimi volitvami v organe zbornice, vendar je v zadnjem trenutku ugotovilo, da postopek predvolilne kampanje v tem času še ne dovoljuje.

Po odmoru za kosilo bodo popoldan potekala predavanja. Prvi del bo moderiral dekan ljubljanske fakultete za arhitekturo Peter Gabrijelčič, drugi sklop pa direktor podjetja Arhe in galerije Dessa ter aktualni predsednik društva arhitektov Ljubljana, Andrej Hrausky.

Razstavo članov zvečer bo otvoril Andrej Černigoj, ki je pristojen za Hišo arhitekture. Po otvoritvi se bodo udeleženci vrnili v hotel Union, kjer bo potekala podelitev platinastih in zlatih svinčnikov, ob plačilu kotizacije pa bodo lahko prisostvovali še svečani večerji z glasbo. Ob izbrani hrani in pijači bodo arhitekti zaključili svoj dan.


Več:
>>Arhiforum.si

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Stanko
zadnji trenutek, 6.11. 2008, 12:49

Škoda, da je vodstvo ZAPS odpovedalo predvolilno predstavitev kandidatov. Opozorilo, da je razlog za umik možnosti pravne narave, meče na UO ZAPS slabo luč in bo vplivala na bistveno manjšo zanimivost razprave kot si jo naslovna tema zasluži. Kdo in zakaj sploh razmišlja konsistentno o prihodnosti ZAPS, če ne potenicalni novi kandidati oz. komu drugemu anj bi bilo zanimivo prisluhniti brez njihovih iztočnic, ki edine lahk o pomenijo svež veter? Spet enkrat tak označilen umik v formalnosti namesto učinkovitosti in odprte razprave.

Aleš
Brez naslova, 7.11. 2008, 04:36

Morda pa Pust v svojem vedno bolj ozkem krogu pristašev še vedno ni našel predsedniškega kandidata, ki bi po njegovem mnenju ustrezno nasledil njegovo dediščino in so med drugim volilno obdobje podaljšali tudi zato, da najdejo možiclja, ki bo nadaljeval dosedanje Pustovo delo. Ali pa so ga nemara celo našli, pa so protikandidati zaenkrat premočni in je strah vodstva pred njimi prevelik? Vsekakor samo še ena izmed egoističnih in ignorantskih potez sedanjega vodstva, povsem odtujenega od svojega članstva...

Anonimnez
Apropo plakat..., 7.11. 2008, 11:21

Pust in kompanija naj si kar sama sebi družno zabije šestilo v oko...

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Arhiforum.si


Viktor Pust, foto: www.finance.si


na vrh