info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 11. 2008

Poročila iz Barcelone

M.Č.
Mediji še vedno poročajo o dogajanju na Svetovnem arhitekturnem festivalu (WAF), ki je potekal konec oktobra v Barceloni. V oddaji “The Spirit of Architecture”, ki jo bodo na CNN predvajali ta teden, bo festival glavna tema. Festivalskemu dogajanju v Barceloni pa je posvečena tudi novembrska številka revije Klik.

V oddaji na CNN si boste lahko ogledali razgovore, posnete na festivalu s svetovnimi arhitekti Fosterjem, Jencksom, Fuksasem, Zaho Hadid in Oscarjem Niemeyerjem. Predstavili pa bodo tudi zgradbe, nagrajene z Barcelona Grand Prix. Kot je znano je bila za najboljšo arhitekturo na svetu razglašena univerza Luigi Bocconi v Milanu, ki sta jo zasnovali Irski arhitektki Shelley McNamara & Yvonne Farrell, ki vodita pisarno Grafton Architects. Arhitektki sta se s tem projektom pred dobrim letom predstavili tudi v galeriji Dessa v Ljubljani. Predstavitev arhitektk napovedujejo tudi v reviji Klik.

Po poročanju revije Klik se je na festivalu zbralo kar 2000 arhitektov z vsega sveta. Veliko od teh je pred tem na razpis prijavilo svoj projekt in mnogi so tudi dobili priložnost, da ga javno predstavijo. Ocenjevala jih je "super žirija", v kateri so med drugim sedeli Zaha Haddid, Robert Stern, Niels Torp, Charles Jencks, Richars Meier, Massimiliano Fuksas, Cecil Balmond, Eva Jiricna. Člani žirije so na festivalu tudi predavali in sodelovali v okroglih mizah, kjer so se razprave vrtele okrog vprašanj, ki so trenutno v ospredju pozornosti arhitektov.


Več:
>>Irski izzivi TrajekT 18.06.2007
>>Grafton Architects
>>World Architecture Festival
>>Klik

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Irena Hlede
barcelona, 28.11. 2008, 14:17

..dodatna informacija glede prvonagrajene zgradbe na WFA v Barceloni: v februarski številki revije bomo objavili podrobnejši članek o prvonagrajeni zgradbi, da dobijo bodoči prijavitelji obširnejšo informacijo o tem, kako je treba zastaviti projekt, da dobiš prvo nagrado .. in računamo na to, da bo prihodnje leto na 2. festivalu to nekdo iz Slovenije ..(.)

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Irski izzivi TrajekT 18.06.2007
>>Grafton Architects
>>World Architecture Festival
>>KlikGrafton Architects: Univerza Luigi Bocconi, Milano (I)


Shelley McNamara & Yvonne Farrell
na vrh