info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 11. 2008

Urban Crash ponovno vabi študente

Uredništvo
Študenti arhitekture se letos že drugič lahko udeležijo mednarodnega natečaja Trimo Urban Crash. Razpis za izvirno urbano instalacijo bo odprt do 31. januarja 2009, prijavijo pa se lahko študenti arhitekture iz 11 evropskih držav, zmagovalni projekt pa bo tudi izveden in trajno postavljen v Metelkova mestu v Ljubljani.

Po tem, ko so lani na prvem natečaju sodelovali študenti iz Slovenije, Hrvaške in Srbije so organizatorji letos razširili vabilo še na Bosno in Hercegovino, Češko, Črno Goro, Italijo, Madžarsko, Makedonijo, Poljsko in Veliko Britanijo. Zmagovalca natečaja bo izbrala mednarodna strokovna žirija na podlagi ožjega izbora vseh predloženih rešitev. Končni zmagovalec bo izbran na podlagi skupnih glasov žirije in obiskovalcev spletne strani natečaja, ki bo ves čas služila kot osrednje informacijsko središče za vse prijavljene.

Lanskoletna nagrada za zmagovalno rešitev instalacije urbanega počivališča je šla v roke študentke Fakultete za arhitekturo v Beogradu Jelene Grujić. Njena instalacija je v jesenskih mesecih 2007 poživljala Krakovski nasip v Ljubljani. Zmagovalka je bila nagrajena tudi s plačano šolnino na mednarodno priznani poletni šoli za arhitekturo. Kot je povedala Jelena Grujić, ji je udeležba na natečaju prinesla bogato izkušnjo priprave idejnega projekta, ki je bil dejansko izveden, kar je za študenta arhitekture neprecenljivo. Sama udeležba na mednarodno priznani londonski arhitekturni poletni šoli pa je bila zanjo "češnja na vrhu zmagovalne torte".

Tudi letošnji zmagovalec bo nagrajen z udeležbo na mednarodni poletni šoli in s postavitvijo predlagane rešitve. Z mednarodnim natečajem za študente želi podjetje Trimo študentom in fakultetam ponuditi komunikacijski kanal za učinkovito navezovanje stikov, izmenjavo znanja in primerjanje različnih arhitekturnih pristopov. V podjetju se želijo na kreativen način vključiti v preoblikovanje urbanega okolja s pomočjo naprednih gradbenih materialov in tehnologij, ki jih proizvajajo in pri tem stremijo k širjenju povezovanj z univerzami, k zagotavljanju drugačnih vsebin za študijske programe na fakultetah za arhitekturo in k spodbujanju konstruktivnega sodelovanja med teorijo, prakso in gospodarstvom.


Več:
>>Trimo Urban Crash

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

JK
Brez naslova, 13.11. 2008, 17:17

Te skulpture bi lahko ostale za dlje časa. Mogoče za par let.

Blondie
URBAN TRASH, 13.11. 2008, 19:35

... ja seveda, da bi bilo mesto še bolj nakramljeno kot je sedaj. Ubij bože kaj je Koželj napravil iz Slovenske. Cel štrikeraj!!!!! Od stiropora do lajštarskih podnic (ne vem čemu sploh služijo).
Sedaj se nam pa obetajo še Trimo piksne. Bogato...


AK
Brez naslova, 14.11. 2008, 17:23

...mislim "blondie" ostani "blondie" pa ne komentiraj stvari, o katerih nimaš pojma ok..

Blondie
za AK alias ančkapomarančka, 14.11. 2008, 17:50

khm...te bom drugič vprašal če smem... (samo)zadovoljna?

JinX
Brez naslova, 17.11. 2008, 14:38

JK,

Letošnja struktura bo postavljena kar za zmeraj. Tisto rumeno strukturo pa mislim da so preselili v Srbijo :)


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Trimo Urban Crash
Prizori z lanske otvoritve nagrajenih del
na vrh