info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
14. 11. 2008

Mojster jekla predava v AML
V Arhitekturnem muzeju Ljubljana bo v sredo, 19.11.2008 ob 18. uri arhitekturno predavanje z naslovom Vizije iz jekla. Svoje projekte bo predstavil finski arhitekt Esa Piironen.

Esa Piironen je mojster projektiranja v jeklu. Posebno pozornost posveča ekološko osveščeni arhitekturi. Njegovo najbolj znano delo je Tampere Hall, največji kongresni in koncertni center v Skandinaviji, strešna platforma železniške postaje v Helsinkih, Leeppävaara potniški terminal v Espoo, Koivukylä železniška postaja Vantaa, šola Mikkola Vantaa, železniška postaja Mäntsälä in drugi. Piironen je tudi avtor in soavtor mnogih arhitekturnih knjig.

Piironen prihaja v Slovenijo na povabilo podjetja Ruukki. Predavanje je brezplačno in bo potekalo v angleškem jeziku.


Več:
>>Arhitekturni muzej Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Arhitekturni muzej Ljubljana


Esa Piironen: Kongresni center Tampere


Esa Piironen: Platforma železniške postaje v Helsinkih

na vrh