info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
19. 11. 2008

Arhitekti FBM predavajo na Fakulteti za arhitekturo
Na ljubljanski Fakulteti za arhitekturo bo v ponedeljek, 24. novembra ob 18.00 predavanje Angusa Browna in Simona Fraserja iz londonskega arhitekturnega biroja FBM. Javno predavanje z naslovom ....dreaming spaces <> negotiating <> building realities.... bo v Plečnikovi predavalnici.

Angus Brown in Simon Fraser sta skupaj z Martinom MacKenno ustanovila arhitekturni biro FBM v Londonu leta 1991. Kljub razvoju njihove arhitekturne prakse so ostali zvesti principom, ki zaznamujejo njihova zgodnja dela: preoblikovanju zahtevnih projektnih nalog in kompleksnih vzorcev človeških dejavnosti v preproste prostorske rešitve. S slednjimi omogočajo čim večjo fleksibilnost prostora v stavbah ter odgovarjajo na nepredvidljive spremembe v prihodnosti.

Simon Fraser in Angus Brown sta po vrnitvi Martina MacKenne na Irsko l. 2000 sodelovala pri vseh nadaljnjih projektih biroja. Partnerji so se že na začetku skupnega dela odločili, da razvoja prakse ne bodo omejili z osredotočenjem na določen stavbni tip ali določen oblikovalski princip. Zato so njihovi projekti različni, v njih pa se prepletajo perspektive in koncepti različnih nalog.

Petnajstletna produkcija prakse Fraser Brown MacKenna zato vključuje dela s področja industrijskega oblikovanja ter arhitekture trgovskih, šolskih in industrijskih stavb. Za svoja dela so prejeli vrsto pomembnih nagrad in priznanj.

Vabljeni na predavanje!

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.fbmarchitects.comUniversity of East London


Ronaldsons Wharf


Slade School of Art


Dela biroja FBM
na vrh