info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
11. 1. 2009

Študenti o minimalnih hišah za prosti čas

Uredništvo
Ljubljanska Fakulteta za arhitekturo organizira razstavo zmagovalnih projektov mednarodnega študentskega natečaja GAU:DI za trajnostni razvoj v arhitekturi: "Minimalna hišica 21. stoletja za prosti čas". Otvoritev razstave bo 15. januarja 2009 ob 17.00, v velikem preddverju Fakultete za gradbeništvo in geodezijo v Ljubljani.

Rezultati natečaja so bili presenetljivi, saj izbranih 10 projektov predstavlja nekonvencionalno preživljanje časa nove generacije: reševanje problemov sodobne družbe z arhitekturo. Projekti so bili razstavljeni na Mednarodnem Arhitekturnem bienalu v Benetkah 2008, sedaj pa razstava potuje po kulturnih metropolah stare celine. Razstava bo v Ljubljani do 6. februarja.

Med desetimi zmagovalci je tudi slovenski projekt Crex Crex, ki sta ga zasnovala študenta Ajda Primožič in Matic Pajnik pod mentorstvom prof. mag. Petra Gabrijelčiča in dr. Špele Hudnik. Projekt Crex Crex je postavljen v skrajno delikatno naravno okolje Cerkniškega polja, ki idilično predstavlja lepoto Slovenije. Cerkniškem jezeru kot kraškemu pojavu s specifičnim vodnim sistemom ni primerjave v širšem svetovnem kontekstu, hkrati pa prav zaradi tega predstavlja konstrukcijski, ekološki in arhitekturni izziv.

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

student
Brez naslova, 12.1. 2009, 12:39

Vse cestitke

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Več:
>>www.gaudi-programme.eu

Projekt Crex crex
Avtorja: Ajda Primožič in Matic PajnikProjekt Crex crex
Avtorja: Ajda Primožič in Matic Pajnik

na vrh