info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 1. 2009

Soodločanje pri urejanju prostora

Uredništvo
Inštitut za politike prostora vabi na seminar Soodločanje pri urejanju prostora ki bo potekal v četrtek, 29. januarja 2009 v konferenčni dvorani na Langusovi 4 v Ljubljani, od 17h do 20h. Cilj seminarja je promocija soodločanja pri urejanju prostora na lokalni ravni, z namenom spodbujanja sodelovanja in vključevanja lokalnih skupnosti v urejanje prostora.

Seminar poteka v okviru projekta PoLok, ki spodbuja povezovanje prebivalcev in komuniciranje med organiziranimi lokalnimi pobudami, prostorskimi načrtovalci, investitorji in nosilci urejanja prostora. Dobro utečeno dolgoročno sodelovanje vseh udeležencev v procesu urejanja lokalnega okolja, tako prebivalcev kot lokalne in državne uprave, investitorjev ter strokovnjakov predstavlja najzanesljivejšo pot do izboljšanja kakovosti življenja in izpolnitve pričakovanj vseh vpletenih.

Poudarek seminarja Soodločanje pri urejanju prostora bo na razpravi o povezovanju prebivalcev v organizirane pobude in na vlogi lokalnih pobud v procesih urejanja prostora na lokalni ravni. Predstavljene bodo priložnosti vključevanja lokalnih prebivalcev v urejanje prostora in primeri iz Ljubljane, Maribora in Krasa. Posebna pozornost bo namenjena dolgoročnemu delovanju lokalnih pobud in njihovemu sodelovanju v procesu sprejemanja odločitev.

Na seminarju bodo s prispevki sodelovali mag. Maja Simoneti, ki bo predstavila priložnosti sodelovanja v urejanju prostora, Blaž Pišek, predstavnik DUO – Odbor za lepšo Staro Šiško iz Ljubljane, Jože Kos Grabar, predstavnik Združenja Ljubor iz Maribora, Robert Rogič, predstavnik Civilne iniciative Kras, Igor Bambič, predsednik Četrtne skupnosti Šiška v Ljubljani, ter Matevž Čelik, ki bo predstavil pogoje za vzpostavitev in delovanje lokalnih razvojnih partnerstev. Med in po predstavitvah bo potekala aktivna razprava med uvodničarji in udeleženci seminarja.

Želimo si, da bi se seminarja udeležilo čimveč različnih akterjev in skupin, ki se vključujejo v procese urejanja prostora na lokalni ravni. Sporočila seminarja bodo posredovana tudi širši zainteresirani javnosti.

Zaradi nujne predhodne najave udeležencev seminarja vas vljudno prosimo, da svojo udeležbo na seminarju do 29. januarja do 12h prijavite na elektronski naslov aidan.cerar@ipop.si. Prijava naj vsebuje vaše ime, organizacijo in kontaktni e-naslov.


Več:
>>Polok
Podpora lokalnim iniciativam za dobro življenje

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 28.1. 2009, 15:34

UUU, kakšen odziv v arhitekturnih krogih!
Se vidi, koliko jih problematika urejanja prostora v resnici zanima, čeprav so se prislinili k pridobitvi licenc za te posle - učinki takega odnosa so vidni vsak dan pri raznih prostorskih goljufijah, ki jih pripravijo projektanti arhitekti...


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Polok
Podpora lokalnim iniciativam za dobro življenje

na vrh