info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
6. 3. 2009

Arhitekti treh dežel v Ljubljani

Uredništvo
Serija dogodkov in razprav treh držav, SLO AUT IT Discussions, se bo po srečanju v Gradcu in Trstu zaključila v Ljubljani 13. marca 2009 ob 17.00 uri v Mestnem muzeju. Na kratkem simpoziju z naslovom Let’s Dance se bo slovenski javnosti s kratkimi predavanji predstavilo šest avstrijskih in italijanskih arhitekturnih studiev.

Na zaključni razpravi, ki jo bo vodil italijanski teoretik Giovanni Damiani, bodo skupaj s slovenskimi kolegi razpravljali o sodobni arhitekturni problematiki, iskali odgovore na vprašanje Kako danes v času recesije zveni arhitektura? Je to lounge, elektro ali rock ali je potrebno izumiti popolnoma nove kategorije?

Namen simpozija ni le predstavitev projektov posameznih avstrijskih in italijanskih arhitekturnih birojev, temveč je namen javna izmenjava interesov, pogledov ter predstavitev produktivne moči mlajše generacije uveljavljenih arhitektov vseh treh sosednjih držav. Dolgoročno pomenijo razprave nove možnosti medsebojnega sodelovanja med Slovenijo, Avstrijo in Italijo na področju arhitekture in urbanizma ter kulturnega povezovanja.

V Ljubljani bodo predavali Bramberger architekti (Gradec), YES architekti (Gradec), Innocad Lila (Dunaj), Salottobuono (Benetke), Metrogramma (Milano) in MAP (Benetke). Predavateljem se bosta na okrogli mizi pridružila še Tomaž Krušec (Arhitektura Krušec, Ljubljana) in Mika Cimolini (Elastik, Ljubljana). Na prireditev so povabljeni tudi častni gostje, med katerimi naj bi bili Zoran Jankovič (župan mesta Ljubljane), Siegfried Nagl (župan mesta Gradec), Valentin Inzko (avstrijski veleposlanik v Sloveniji), Michael Spindelegger (avstrijski minister za zunanje zadeve), Roberta Ferazza (direktorica Italijanskega inštituta za kulturo) in Blaž Peršin (direktor MGML).


Več:
>>Arhitekti treh dežel - združite se! / Trajekt, 15.01.09
>>GAT.ST Štajerski portal za arhitekturo in življenjski prostor

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 6.3. 2009, 11:42

Wau dol bom padel! Kak+šen totalen bullshit. Onaniranje!

Anonimnez
Brez naslova, 6.3. 2009, 11:44

Ne sej tema simpozija je OK, samo Domus Males je Bull Shit.

Anonimnez
Brez naslova, 7.3. 2009, 15:44

al pa krušec???? od vseh ravno on. to mi pa še vedno ni jasno zakaj ga zadnje čase tko siljo v ospredje. sej model nima nič pametnega za povedat ...

študent
dolgcajt, 7.3. 2009, 21:05

al pa pokazat.

Anonimnez
Brez naslova, 8.3. 2009, 00:08

No no malo olike in manj zavisti prosim . Krušec je čisto fajn poba.

Anonimnez
Brez naslova, 13.3. 2009, 16:04

Vaši komentarji kažejo na recesijo v vaših glavah. Dogodek je vreden ogleda in posluha - ostalim zaplankancem pa ostane Marijo v nedeljo in strokovno izoraževanje z literaturo ala Vaš dom.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Metrogramma, Domus Males


Bramberger, Stara Univerza v Gradcu


na vrh