info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 3. 2009

Občinske uprave se izobražujejo

Uredništvo
Učinkovitost občinskih in mestnih uprav postaja vse pomembnejša v povezavi z različnimi projekti. Svetovalci in sekretarji v pisarnah lokalnih uradov vse pogosteje nabirajo nadure, ko se spopadajo z novimi problemi, vse bolj pomembno pa postaja tudi stalno osveževanje dnevne uradniške prakse z novimi znanji, veščinami in izkušnjami. V ta namen že nekaj let potekajo Dnevi slovenske lokalne samouprave

Dnevi slovenske lokalne samouprave so strokovni posvet, namenjen tako županom, vodjem in uradnikom iz različnih sektorjev občinskih uprav, kot državnim uradnikom, ki dnevno poslujejo z občinskimi službami. Posebej koristen vir informacij postajajo v povezavi s čpanjem evropskih sredstev za lokalne projekte in pri nabiranju izkušenj o njihovem uspešnem izvajanju.

Posvet bo letos ponovno potekal na Bledu. Posveta se bosta udeležili tudi dve ministrici mag. Zlata Ploštajner, ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj in Irma Pavlinič Krebs, ministrica za javno upravo. Program posveta bo v torek, 24. marca osredotočen na občine v sistemu javnih financ in na gospodarske javne službe. V sredo 25. marca bodo predstavitve posvečene razvojnim programom, preoblikovanjem javnih zavodov in javno zasebnim partnerstvom.


Več:
>>Skupnost občin
>>Program in prijavnica (*pdf)

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 13.3. 2009, 22:15

problem je seveda v tem, koliko se izobraževalne vsebine "primejo" različnih županov - pa še samo za eno leto, če se bodo naslednje leto menjali - pa spet vse jova - znova; manjka še redna kontrola nad izvajanjem predpisanega

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

mag. Zlata Ploštajner, ministrica brez resorja, odgovorna za lokalno samoupravo in regionalni razvoj

na vrh