info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 5. 2009

Snohetta v Ljubljani

Uredništvo
Danes bo v Ljubljani potekal mednarodni arhitekturni seminar Trajnostna popolnost (Sustainable Excellence). Zvezda prireditve bo arhitekturna pisarna Snøhetta, ki je za novo zgradbo opere v Oslu prejela letošnjo evropsko nagrado za arhitekturo. V Ljubljano prihaja njen projektni vodja Simon Ewings. Na seminarju bodo nastopili arhitekti od Skandinavije do ZDA in spregovorili o tem, kako trajnostni razvoj vpeljujejo v svojo prakso.

Tema je po mnenju organizatorjev seminarja relevantna, gleda na to, da razprave o kakovosti, trajnosti in odgovornosti v vsakem kreativnem podjetju postajajo vse bolj osrednje in pomembne ter imajo tudi praktične implikacije in učinke na delo. Seminar bo odprl vprašanja, ki razsikujejo odnose med kakovostnim oblikovanjem, inovacijo, trajnostnim razvojem, ustvarjalnostjo in odgovornostjo; ter velike možnosti, ki jih lahko sprožijo inteligentni pristopi k tem problemom.

Poleg Snøhette bodo na Gospodarskem razstavišču nastopili še Bucholz McEvoy (Irska), Work Architecture Company (ZDA), Search BV (Nizozemska), Atelier Philéas/PLAN01 (Francija)m H Arquitectes (Španija), Hollmén Reuter Sandman Architects (Finska). Dogodek bo moderiral Jeff Bickert.


Več:
>>Zavod Big

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Oslo, Norveška: Ker je operna hiša zgradba, ki običajno veliko stane, a je le redko v uporabi, so jo arhitekti Snohetta oblikovali kot odprt javni prostor, s pohodnimi strehami, ki se iztečejo v morje.


Work Architecture Company so postavili lanskoletni letni pavilijon v PS1, izpostavi MOMA v Queensu.na vrh