info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
29. 3. 2009

Kubirana arhitektura ali 3x3x?

Maja Ivanič
Arhitektura in prostorsko oblikovanje arhitekturiranja. 6. aprila bo na Fakulteti za arhitekturo predaval Richard Blythe, profesor arhitekture in dekan Šole za arhitekturo in oblikovanje na Univerzi RMIT v Melbournu. Profesor Blythe je skupaj z arhitektom Gerardom Reinmuthom ustanovni direktor mednarodno priznanega arhitekturnega biroja Terroir.

Prvi del predavanja bo s prikazom produkcije projektov biroja Terroir posvečen raziskovanju vprašanj arhitekturne produkcije. Prof. Blythe bo ob tem predstavil arhitekturne konflikte, ki jih ponazarjajo trilogije: znotraj, zunaj, na površini; preteklost, sedanjost, prihodnost; realnost, namišljenost, simboličnost. Zgodovinsko izhodišče je Vitruvijeva trilogija: trdnost, uporabnost in zadovoljnost. Predavanje bo razložilo možne strategije načrtovanja v konfliktnih pogojih in predstavilo nekatere možnosti oblikovanja v prihodnosti.

Drugi del predavanja bo razjasnil, zakaj arhitekturna raziskovanja nimajo le zgodovinskega in filozofskega namena, temveč so bistveni del arhitekturnega načrtovanja: inovativna praksa lahko skupaj z akademijo razvije ustrezne in učinkovite raziskovalne forume.


Več:
>>Kritika arhitekture "from Down Under"
>>Terroir

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Architecture Cubed or 3x3x?
Architecture and the design space of architecturing
Fakulteti za arhitekturo, 6.4.2009 ob 17hna vrh