info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
3. 4. 2009

Dva natečaja na Ravnah na Koroškem

Uredništvo
Na Ravnah na Koroškem so v preteklem tednu razpisali natečaja za šolski center in za ureditev mestnega jedra. S prvim občina Ravne išče rešitve za ureditev tlakov, opreme in ambientov na Ravnah, z drugim pa Vegrad namerava pridobiti projekt za srednjo strojno šolo.

Natečaj za ureditev mestnega jedra razpisuje občina Ravne v okviru operacije "Obnovitvena dela v mestnem jedru Ravne", natečaj za šolski center pa Vegrad d.d. pod okriljem ZAPS.

Z natečajem za mestno jedro želi Občina Ravne na Koroškem pridobiti strokovne podlage za celostno urejanje javnega prostora, dvig kakovosti bivanja, turistični razvoj in ohranitev avtentičnih urbanih ambientov ter stavbne dediščine. Projekt naj bi dvignil privlačnost mestnega prostora, da bo urejeno in živahno mestno jedro privlačno za vlaganja v različne dejavnosti, ki naj bi zapolnile prazne hiše. Predvideno je umirjanje prometa, urejanje parkirnih mest in nova preplastitev javnih površin, ki bodo urejene brez arhitekturnih ovir in predvsem pešcem prijazno. Žirijo, ki bo presojala rešitve sestavljajo Vesna Vozlič, Ana Kučan, Miran Igrec ter namestnica, Maruša Zorec.

Natečaj, ki ga razpisuje Vegrad v sodelovanju z ZAPS je namenjen pridobivanju rešitev za novo stavbo srednje strojne šole na Ravnah na Koroškem. Poleg šolske zgradbe so predmet natečaja tudi zunanje površine šole. Natečajno nalogo so izdelali v Vegradovem projektivnem biroju. Razpisno gradivo opozarja na zahtevno lokacijo, ki ji značaj daje stik med naravo in mestom in bo poleg operativnih arhitekturnih rešitev zahtevala ustrezno oblikovano arhitekturo in zunanjo ureditev, ki bo z okolico in tvorila zaključeno celoto. V žiriji, ki ji predseduje Bogdan Reichenberg, bodo rešitve ocenjevali še člani Matej Košič, Anita Potočnik Slivnik, Ivanka Stopar, Mira Koren Mlačnik, Uroš Reiter in Saša Piano ter namestniki Primož Praper, Rok Ževart in Barbara Selinšek.


Več:
>>Občina Ravne na Koroškem
>>ZAPS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Franc
Mesto?, 7.4. 2009, 20:17

Kaj vse velja za 'mesto' v Sloveniji... Ravne so kvečjemu 'trg' oz. malo večja vas. Edini mesti sta Ljubljana in Maribor. Celje, Kranj in Koper pa imajo možnost, da postanejo mesta. Vse ostalo pa je podeželje.

Anonimnez
vegrad, 21.4. 2009, 11:56

ehm, če natečaj razpisuje vegrad potem najbrž nima smisla sodelovati. Ali se morda motim?

Nenad
Investitor, 21.4. 2009, 23:51

Se strinjam. Precej nenavadno je, da natečaje za šole razpisujejo kar izvajalci. In da celo zasedajo stolčke, ki bi jih v žiriji moralo zasedati ministrstvo za šolstvo!

Duje
Duje, 24.2. 2012, 20:05

Ravne so največje naselje na Koroškem in s tem tudi edino Koroško mesto. Edini kraj, ki daje vtis mestnosti.

Vsaka država ima po svoje urejene kriterije za dodelitev naziva "mesto". Italija ima npr. najmanj 10.000 prebivalcev, pa ima Italija veliko večja mesta, kot so Slovenska. Nemčija ima isto. Avstrija ima najmanj 3.000 prebivalcev.
Slovenija pa 6.000 prebivalcev.


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Območje natečaja za ureditev mestnega jedra


Zemljišča v javni lasti

na vrh