info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
15. 4. 2009

ZAPS v pogonu

Matevž Čelik
Zbornica za arhitekturo in prostor se je pod novim vodstvom odločila aktivneje komunicirati s svojimi člani. Jutri je napovedana problemska konferenca o natečajih, v ponedeljek pa o organiziranju strokovne pomoči za člane. Obe konferenci bosta ob 17.00 v prostorih ZAPS na Vegovi

Po tem ko so ob koncu prejšnjega mandata natečaji zamrli, je ZAPS letos že uspela razpisati dva natečaja in napoveduje še štiri nove. Namen konference o natečajih je presoja veljavnega Pravilnika o javnih natečajih in razprava o usmeritvah za pripravo novega pravilnika. Kot pravijo pri ZAPS so pričeli delovati v smeri ustreznejših oblik natečajev, izboljšanja organizacije ter uskladitve zakonodaje, ki vpliva na izvajanje natečajev. Na problemski konferenci vodstvo ZAPS želi pridobiti mnenja članov, akademskih krogov in strokovnih društev.

V sklop strokovne pomoči za člane, ki jo bodo obravnavali na ponedeljkovi konferenci, sodijo priprava priporočil za strukturo in vsebino sestavnih elementov naših izdelkov, standardizacija postopkov.

ZAPS po elektronski pošti zbira tudi mnenja in predloge o ustanovitvi strokovnega sveta zbornice (SS ZAPS). V SS ZAPS naj bi v asimetrični zasedbi nastopala kredibilna imena arhitektov, krajinskih arhitektov in prostorskih načrtovalcev. SS ZAPS naj bi sprejemal uradna stališča o občutljivih strokovnih vprašanjih in ob tem vodstvu nudil podporo pri odločanju.

Zbornica zbira tudi mnenja o prenovi programa za izračun cen projektantskih storitev Arhigram. Program Arhigram je po nekaj letih, ko se je bolj ali manj uspešno uveljavil predvsem med arhitekti, potrebno nadgraditi, odpraviti nekatere pomanjkljivosti ter ga nenazadnje uskladiti z veljavno zakonodajo.

ZAPS pripravlja tudi posodobitev svojih spletnih strani, ki bodo postale preglednejše in uporabnikom bolj prijazne ter pridobile nekatere nove funkcije.


Več:
>>ZAPS

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

mojca
ZAPS uspela razpisati....?, 15.4. 2009, 19:51

spremljam natečaje in nisem opazila kake hujše spremembe v dinamiki razpisovanja. ne še.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh