info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
24. 4. 2009

Dunaj v Ljubljani predstavlja svoje mlade arhitekte

Uredništvo
V sredo, 6. maja 2009 ob 20. uri bodo v Arhitekturnem muzeju Ljubljana otvorili razstavo Mladi dunajski arhitekti. V torek, 5. maja ob 18.00 - dan pred otvoritvijo, bosta na Fakulteti za arhitekturo predavala predstavnika dveh arhitekturnih birojev: HEIN-TROY (Mathias Hein, Juri Troy) in t-hoch-n (Gerhard Binder, Andreas Pichler). Razstava YO.V.A.2 predstavlja izbrana dela arhitektov, delujočih v dvanajstih dunajskih arhitektskih pisarnah, ki s svojimi stvaritvami reflektirajo aktualno problematiko na področju arhitekture in urbanizma.

Predstavljena bodo dela mladih arhitektov oziroma naslednjih arhitekturnih pisarn: Sue Architekten, Solid Architecture, Nonconform Architektur vor ort, t-hoch-n Architectur, Veit Aschenbrenner Architekten, Gharakhanzadeh Sandbichler Architekten zt GmbH, Polar, Hein-Troy Architekten, Kiskan Kaufmann, Christoph Karl + Andreas Bremhorst Architekten, Holodeck architects in X Architekten. Z razstavo se istoveti uprava mesta Dunaj in z njo izraža svoja stališča do aktualnih vprašanj arhitekture in urbanizma.

Naziv razstave YO.V.A.2 – Young Viennese Architects izhaja iz prvega dela istoimenskega projekta, ki je nastal na pobudo dunajske mestne uprave, da bi promovirala delo mlajše delujoče generacije dunajskih arhitektov. Pobudo zanj je dal mestni svetnik Rudolf Schicker, s čimer je želel opozoriti na izjemen ustvarjalni potencial, ki ga premorejo mladi arhitekti, delujoči v vrsti dunajskih birojev in načrtovalskih skupin. Za projektom torej stoji mesto Dunaj, kot partnerica pa ga podpira Dunajska zavarovalniška skupina. Projekt YO.V.A., ki sestoji iz potujoče razstave, kataloga, tako imenovanih dosjejev in predavanj članov posameznih udeleženih arhitekturnih birojev, so v drugem delu namenili tudi mednarodnemu občinstvu. Razstava je iz Avstrije najprej odpotovala v Brno in Bratislavo, letos pa bo po Pragi in Zagrebu obiskala še Ljubljano in Beograd.


Več:
>>Arhitekturni muzej Ljubljana

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
Predavanje:
Torek, 5.maj ob 18.00, Fakulteta za arhitekturo, Plečnikova predavalnica

HEIN-TROY (Mathias Hein, Juri Troy)
t-hoch-n (Gerhard Binder, Andreas Pichler)


Otvoritev razstave:
Sreda, 6. maj 2009 ob 20.00, Arhitekturni muzej LjubljanaNonconform Architektur: Montažno gledališče na mestnem trgu (Haag, 2001)


Arh. HEIN TROY
Foto: Robert Fessler


na vrh