info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 5. 2009

Načrtovanje osvetlitve vse pomembnejše

M.Č.
Na pohištvenem sejmu v Milanu je bil predstavljen tudi projekt oblikovanja osvetlitve hotela Kempinski Palace v Portorožu. Na konferenci Light Focus on Milan ga je predstavila oblikovalka osvetlitve Marjeta Zupančič. Projekt je bil eden od 14 izbranih za predstavitev.

Konferenco Light Focus on Milan organizirata profesionalno združenje oblikovalcev osvetlitve (Professional Lighting Design Association,PLDA) in zveza Italijanskih oblikovalcev osvetlitve (Associazione Professionisti dell’illuminazione, APIL). Tema letošnje conference je bila What defines excellent lighting design? (Kaj določa odlično oblikovanje osvetlitve?).

V svojem predavanju je Zupančičeva opozorila, da je oblikovanje osvetlitve v Sloveniji v večini primerov prepuščeno arhitektom in elektro inženirjem ter kot pozitivno izpostavila odločitev načrtovalcev Hotela Palace, da v projekt vključijo specializiranega oblikovalca svetlobe. Projekt za osvetlitev hotela Palace je bil razdeljen na zunanjo in notranjo osvetlitev, pri čemer so največji problem predstavljali različni pogledi načrtovalcev notranje opreme in naročnika glede porabe energije. Še največji problem pa je seveda predstavljal nadzor vgradnje svetil na gradbišču.


Več:
>>Euroluce
>>SonceSenca

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

na vrh