info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
2. 5. 2009

Na Metelkovi bodo gradili Poljaki
Na študentskem natečaju Trimo Urban Crash so izbrali projekt Poljakov Jana Ledwona in Alicje Chola. Pavilijon po njunem predlogu bodo poleti postavili na Metelkovi v Ljubljani. Za zmagovalno rešitev je glasovalo 564 obiskovalcev spletnega mesta, o njem pa je bila soglasna tudi strokovna žirija.

Poljaka sta predlagala prireditveni oder z lastnostmi urbane skulpture. Oder je oblikovan kot origami, kot zgiban list papirja. Bela barva omogoča poslikavo konstrukcije z grafiti, da se bo bolje vključila urbane vibracije Metelkove. Slovesna razglasitev zmagovalca in postavitev odra bosta potekali med 4. in 6. junijem letos.

Kot drugi najboljši predlog je bil izbran Trojanski konj Aleša Peternela in Mateja Mejaka, z ljubljanske Fakultete za arhitekturo, tretje mesto pa sta si z zamislijo informacijske točke v obliki premične škatle prislužili italijanski študentki Chiara Agosti in Francesca Bellina. Na natečaju so sodelovali študentje iz 17 držav vsega sveta, ki so prispevali skupno 147 predlogov za urbano srečevališče, informacijsko točko ali alternativno kulturno prizorišče za Metelkova mesto.

Jan Ledwon se bo kot nosilec zmagovalnega projekta udeležil tudi poletne šole na eni mednarodno priznanih arhitekturnih šol. Ostale sodelujoče študente, ki so se uvrstili v ožji izbor bo Trimo povabil, da se poleti udeležijo njegove arhitekturne delavnice.


Več:
>>Trimo Urban Crash

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 5.5. 2009, 12:35

A to se kdo zajebava?! Matr kam gre ta svet in arhitektura???!!

Anonimnez
Brez naslova, 5.5. 2009, 13:07

meni se zdi vredu

JinX
Brez naslova, 8.5. 2009, 14:25

Meni je tudi fajn, kaj mu pa fali?

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh