info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 5. 2009

Umetnost in arhitektura z roko v roki

Uredništvo
V okviru projekta Urbanity – 20 let kasneje KUD C3 organizira prvi javni dogodek iz sklopa Umetnik govori. Tobias Putrih bo v ponedeljek v bivšem lokalu Sadjar in vrtnar na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani, govoril o razmerju med umetnostjo in arhitekturo ter posledicami, ki nastajajo zaradi nezmožnosti komunikacije med akterji na omenjenih poljih.

Urbanity - 20 let kasneje je mednarodni projekt primerjalne analize mest centralne Evrope dvajset let po padcu komunizma, v katerem različni arhitekti, fotografi, sociologi, politiki, kustosi iz sedmih glavnih mest centralne Evrope kritično razpravljajo na temo globalizacije urbanega prostora. Koordinator projekta v Sloveniji je KUD C3. Tobias Putrih je umetnik, ki raziskuje umetnost preko kulturnih modelov in učinke prenaša na družbene in socialne strukture v praksi. Putrih je svetovno priznan umetnik, ki ustvarja v New Yorku in je letošnji dobitnik nagrade Prešernovega sklada. Dogodek v Sadjarju in vrtnarju bo potekal 18. 5. 2009 bo ob 18h.


Več:
>>KUD C3
>>CCEA

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>KUD C3
>>CCEA

Putrihov projekt z Michaelom Meredithom iz MOS v muzeju Boijmans v Rotterdamu

na vrh