info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 5. 2009

Razpis 4. bienala vidnih sporočil

Fundacija Brumen
Medtem ko so še na ogled razstave njene mednarodne prireditve Poster festivala Ljubljana 09, je Fundacija Brumen že začela konkretne priprave na največji domači oblikovalski obračun – objavila je razpis 4. bienala vidnih sporočil Slovenije.

Fundacija Brumen organizira že četrti bienalni pregled najboljših del s področja vizualnih komunikacij. Z razpisom poziva oblikovalce, da s svojimi dosežki, realiziranimi med 1. 9. 2007 in 1. 9. 2009, tudi sami sodelujejo pri ustvarjanju dogodka, ki na eni strani zagotavlja prevetritev, primerjavo, inventuro ustvarjalcev in del, na drugi pa uveljavljanje oblikovalskega vedenja, znanja, veščin.

Izbor del za razstavo ter objavo v katalogu in na spletu bo iz vseh prispelih del naredila komisija nagrajencev 3. bienala vidnih sporočil Slovenije v sestavi: Gsus Ajax, Aljoša Bagola, Ivan Ilić, Radovan Jenko, Matej Koren, Tomato Košir, Katarina Mrvar, Ranko Novak, Primož Pislak, Tomaž Plahuta, Vladan Srdić, Slavimir Stojanović, Žiga Testen, Robert Žvokelj. Veliko Brumnovo nagrado (za najboljše delo Bienala) in Brumnove nagrade (za najboljša dela v kategorijah Bienala) bo dodelila mednarodna žirija v sestavi: Philippe Apeloig (F), Peter Bilak (Sk/Nl), Andrzej Klimowski (Pl/GB), Alice Twemlow (GB/USA), Alan Záruba (Cz). Prominentni žirantje se bodo, kot je že običaj, s predavanji in z razstavo predstavili v okviru spremljevalnega Mednarodnega oblikovalskega dogodka. Podelitev nagrad bo na slavnostnem odprtju Bienala 27. oktobra 2009 v Narodni galeriji, Ljubljana.

Besedilo razpisa in prijavnica sta na voljo na www.brumen.org. K sodelovanju so vabljeni oblikovalci, ki delujejo v Sloveniji, in oblikovalci državljani Slovenije, ki delujejo v tujini. Možna je samo elektronska prijava; do vključno 12. 9. veljajo nižje cene prijave kot v zadnjem tednu do 19. 9. Po že ustaljeni navadi imajo redni študentje 50 % popusta pa tudi vsako 5. delo istega prijavitelja je plačila prosto.

Fundacija Brumen je v prvem polletju organizirala razstavo nagrajenih del dosedanjih Bienal 01/02/03 (Zagreb, galerija Forum, marec 09) ter Poster festivala Ljubljana 09 (Ljubljana, Jakopičeva galerija, Narodna galerija, maj–junij), v drugem polletju pa pripravlja 4. bienale vidnih sporočil Slovenije in Mednarodni oblikovalski dogodek (Ljubljana, Narodna galerija, oktober–november).


Več:
>>Fundacija Brumen

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Fundacija Brumen
na vrh