info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
28. 5. 2009

Velike ustanove in alternativna kultura

Uredništvo
V juniju bo potekala zadnja panelna diskusija »Gradec-Marburg« pred poletnimi počitnicami! Tokrat bodo v Kunsthausu v Gradcu nastopili izkušeni kulturni managerji iz obeh mest, ki bodo skozi temo „festivalov“ osvetlili zanimivo dinamiko med velikimi ustanovami in alternativo na področju kulture.

Alternativni projekti bodo postavljeni ob bok etabliranim festivalom, predstavili bomo primere sodelovanje in konkurence. Kje se nahajajo prednosti in slabosti teh različnih organizacij? Kdo pridobiva točke za aktualnost in pritegne več publike? Pridružite se diskusiji in prispevajte odgovore!

Razprava z naslovom „Velike kulturne ustanove in alternativna kultura“ bo potekala v torek, 9. junija 2009, ob 19.00 v galeriji Kunsthaus Graz v Gradcu v Avstriji. Gosti razprave bodo Daniel Erlacher, direktor alternativnega glasbenega festivala Elevate Festival, Gradec; Veronica Kaup-Hasler, direktorica največjega mednarodnega festivala v Gradcu Steirischer Herbst; Brigita Pavlič, direktorica festivala za komorno glasbo Festival Maribor in programska direktorica Festivala Lent in Gregor Kosi, direktor centra za alternativno kulturo Pekarna Magdalenske mreže.

Organiziran bo brezplačen avtobusom Maribor−Gradec−Maribor. Odhod iz Maribora bo ob 17.00 izpred Jurčičevega spomenika; odhod iz Gradca pa ob 21.30.


Več:
>>Umetnostna galerija Maribor
>>Kunsthaus Graz
>>Haus der Architektur Graz

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>Umetnostna galerija Maribor
>>Kunsthaus Graz
>>Haus der Architektur Graz
na vrh