info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 6. 2009

Veter in toča nista edina krivca

Uredništvo
Poletje niti letos niti v prihodnosti ne bo prizanašalo z neurji, zato je pozornost potrebno posvetiti t.i. klimatski gradnji. Po lanskih ujmah s točo, ki so prizadele predvsem ostrešja in kritine na 25.000 objektih po državi, je bilo v sklopu projektne naloge ugotovljeno, da so bile poškodbe marsikje tako močne zaradi kombinacije neustrezne projektne dokumentacije in kasneje neustrezne izvedbe.

Na Zavodu za Gradbeništvo Slovenije so se zato odločili, da bodo v času pred letošnjim poletjem, ko nas je presenetilo že kar nekaj neurij, izvedli strokovni posvet z naslovom "Kako se izogniti poškodbam v neurjih na stavbah - nauki iz poletnih neurij 2008". Posvet bo v petek 19. junija 2009, od 9. do 12. ure v predavalnici Zavoda za gradbeništvo Slovenije (5. nadstropje) na Dimičevi 12 v Ljubljani.

Strokovnjaki zavoda za gradbeništvo Jelena Srpčič, Tomaž Pazlar, Tinkara Kopar in Friderik Knez bodo predstavili Značilnosti poletnih neurij 2008 v Sloveniji, Vpliv obremenitev z vetrom na ostrešja in Poškodbe strešnih kritin zaradi toče. Podali bodo tudi predloge kratkoročnih in dolgoročnih ukrepov za sanacijo objektov, predvsem pa za preprečitev škode.

Predavanja so primerna za najširši krog udeležencev graditve: investitorje stanovanjskih in javnih objektov, projektante stavb, izvajalce ostrešij (tesarje, krovce) in proizvajalce kritine kot tudi za predstavnike zakonodajalcev in zavarovalnic.

Predavanjem bo sledila diskusija, možni bodo tudi vodeni ogledi laboratorijev ZAG (Laboratorija za keramiko in Laboratorija za konstrukcije). Kotizacije ni. Zaradi omejenih prostorskih zmogljivosti so obvezne predhodne najave po e-pošti. Prijave sprejemajo do vključno četrtka, 18. junija 2009, do 13. ure.


Več:
>>Zavod za gradbeništvo Slovenije

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh