info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
16. 6. 2009

O urbanih fenomenih z Društvom za domače raziskave

Uredništvo
V družbi Društva za domače raziskave in drugih gostov bo v sredo, 17. 6. 2009 ob 18.30h v bivšem lokalu Sadjar in vrtnar na Cankarjevem nabrežju v Ljubljani potekal pogovor o urbanih fenomenih, različnih načinih raziskovanja in predstavljanja domačih pojavov.

Društvo za domače raziskave so ustanovili Damijan Kracina, Alenka Pirman in Jani Pirnat leta 2004. Društvo, beleži, zbira, raziskuje in predstavlja domače pojave. Deluje na kulturnem, umetniškem, raziskovalnem in izobraževalnem področju. »Zakaj visijo kovinski pajki po slovenskih fasadah in zidovih? Kakšni so, čemu služijo in ali imajo kakšen globlji pomen?« se med drugim sprašujejo v DDR-ju ob svojem zadnjem projektu S'pajkanje.

"Urbanity 20 let kasneje" je mednarodni projekt primerjalne analize mest centralne Evrope dvajset let po padcu komunizma, v katerem različni arhitekti, fotografi, sociologi, politiki, kustosi iz sedmih glavnih mest centralne Evrope kritično razpravljajo na
temo globalizacije urbanega prostora. Koordinator projekta v Sloveniji je KUD C3, organizator pa Center za centralno arhitekturo iz Prage.


Več:
>>KUD C 3
>>Center za centralno arhitekturo Praga

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
>>KUD C 3
>>Center za centralno arhitekturo Praga
na vrh