info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 12. 2003

Predavanje Arhitekturna raziskovanja na FA

Blaž Križnik
Od preko-disciplinarnih spoznanj do disciplinarnih orodij
V četrtek 11.12.2003 bo imel ob 18. uri na Fakulteti za arhitekturo Ljubljana predavanje arhitekt Luis Falcón Martínez de Marañón iz Barcelone. V predavanju bo govoril o pomenu raziskovanja v arhitekturni praksi in o premiku v arhitekurni stroki, ki se je zgodil konec devetdesetih, ko je arhitekturno raziskovanje postalo operativno oblikovalsko orodje in ne več zgolj kritična metoda spoznavanja in razumevanja procesov v sodobni družbi oziroma prostoru. Pri tem bo predstavil delo in izkušnje z inštituta IAAC (Institute of Advanced Architecture of Catalunya) v Barceloni in rezultate projekta Hipercatalunya. Cilji obeh so namreč prav v tesnejšem povezovanju kritičnega arhitekturnega raziskovanja z arhitekturnim in urbanističnim načrtovanjem.

Luis Falcón Martínez de Marañón (1969, Las Palmas) je leta 2002 končal podiplomski študij na Berlage Institute v Rotterdamu in je arhitekt v barcelonski skupini LOAD Office Architecture, assistent na ETH v Zürichu ter direktor raziskovalnega oddelka na podiplomskem inštitutu IAAC v Barceloni.


Več:
>>Institute of Advanced Architecture of Catalunya
>>Hipercatalunya

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh