info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
23. 6. 2009

Dan odprtih vrat na gradbišču v Stožicah

M.Č.
Na tiskovni konferenci konec maja je ljubljanski župan Janković napovedal dan odprtih vrat na gradbišču športnega parka Stožice. Dan odprtih vrat naj bi izvedli 30.6.2009, natanko leto dni pred napovedano otvoritvijo. Obiskovalcem, medijem in mestnim svetnikom bodo na gradbišču predstavili, kako napreduje gradnja nogometnega stadiona in športne dvorane.

Športni park Stožice, ki vključuje nogometni stadion za 16.000 gledalcev, športno dvorano za 12.000 gledalcev in nakupovalno središče, ki bo prekrito s parkom izvajajo po projektu Sadar Vuga arhitektov. 182.000 m2 veliko območje naj bi po otvoritvi postalo eno osrednjih žarišč urbanega dogajanja v glavnem mestu.

Kompleks nastaja v nekdanji gramoznici. Park, ki bo prekrival streho nakupovalnega središča je zasnovan kot nadaljevanje krajine Ljubljanskega polja, ki v tem delu kot eden zelenih klinov sega skoraj do mestnega središča. Zasnovan je kot umetna, tehnična krajina, ki jo tvorijo prepoznavni mikro-ambienti. Njihova naloga je po eni strani prevzeti obremenitve obiskovalcev ob velikih športnih dogodkih, po drugi pa bo to tudi nov urban zeleni prostor s sprehajalnimi potmi in otroškimi igrišči. Park bo neposredno dostopen iz parkirišč in nakupovalnega središča, ki bodo pod njim, povezan pa bo tudi z obstoječo ureditvijo Poti spominov in tovarištva, ki v smeri vzhod-zahod poteka po južni strani bodočega športno rekreacijskega središča.

Površina nogometnega igrišča na novem stadionu se bo nahajala pod nivojem parka. Stadion je zasnovan kot poglobljen krater sredi parka, ki ga prekriva streha. Streha naj bi bila zazelenjena in kot nadaljevanje parka deloma dostopna za obiskovalce. Športna dvorana, ki se nahaja na severo-zahodni strani parka bo prekrita z lahko kupolo v obliki školjke, katere obloga bo spreminjala barvo glede na zunanje pogoje.

Ob dnevu odprtih vrat naj bi predstavili tudi nove partnerje v projektu Športni park Stožice. Nov partner za trgovski del Športnega parka Stožice uradno še ni znan, vendar glede na županovo izjavo na novinarski konferenci konec maja dogovori z njim napredujejo. Mediji poročajo, da bo novi partner zelo verjetno Supernova.


Več:
>>Intervju bralcev z Zoranom Jankovićem / Finance 12.06.2009
>>Sadar Vuga arhitekti

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

jaka
Brez naslova, 24.6. 2009, 23:35

Sodeč po tehle renderjih ni ostalo od prvotnega projekta nič. Športna dvorana je bog pomagaj, štadion pa je naenkrat zabarikadiran s štacunami. WTF!!!

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.
na vrh