info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
23. 6. 2009

Urbanost v srednji Evropi

Uredništvo
V sredo 24.6.2009 bodo ob 18.30 v bivšem lokalu Sadjar in vrtnar na Cankarjevem nabrežju 1 v Ljubljani predstavili raziskovalno delo skupine dodiplomskih in podiplomskih študentov Fakultete za arhitekturo in Fakultete za družbene vede, ki sodeluje pri projektu Urbanity - 20 let kasneje.

Gre za mednarodni projekt primerjalne analize mest centralne Evrope dvajset let po padcu komunizma, v katerem različni arhitekti, fotografi, sociologi, politiki, kustosi iz sedmih glavnih mest centralne Evrope kritično razpravljajo na temo globalizacije urbanega prostora. Koordinator projekta v Sloveniji je KUD C3, nosilec projekta pa je Center za srednje evropsko arhitekturo iz Prage.

Ekipo študentov Fakultete za arhitekturo pod vodstvom Maruše Zorec in Tadeja Glažarja sestavljajo Urban Jeriha, Uroš Rustja, Rok Velikonja, Jure Grohar. Pri projektu so se jima s Fakultete za družbene vede pridužila še Karmen Bukvič in Aidan Cerar. Predstavljeno bo njihovo dosedanje raziskovalno delo pri projektu Urbanity – 20 let kasneje.


Več:
>>KUD C 3
>>Center za srednje evropsko arhitekturo Praga

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh