info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 7. 2009

Urbane vizije

Uredništvo
V okviru festivala Beyond Media v Firencah, ki se končuje konec tega tedna, je na ogled tudi razstava "Urban Visions", ki jo je kuriral Michele Bonino s torinske Politehnike. Razstava priča o zmožnostih mest, da svoje preobrazbe prepoznajo v perspektivi, ki je usmerjena k preseganju rutinskih pristopov k urbanističnemu načrtovanju.

Na razstavi se predstavljajo mesta Helsinki, Milano, Medellín, Zaragoza, Beograd, Torino, New Orleans, Pariz, Bologna in Mumbai. Razstava je del širše raziskave, ki je obravnavala številne problematične vidike razvoja mest. Razstava je na ogled do petka 17. julija.

Del razstave je bila tudi razprava, ki so se je udeležili kurator Michele Bonino in predstavniki sodelujočih mest ter predstavili svoje projekte javnosti. Vsebina razstave je na ogled tudi na spletnih straneh festivala, s povezavami na predstavitve projektov sodelujočih mest.

"Beyond Media" je eden glavnih svetovnih dogodkov, posvečenih zadnjim pogledom na arhitekturo skozi rezultate njenih intenzivnih povezav z mediji. Tudi letošnji, že 9. festival kurira Marco Brizzi, organizita pa ga agencija Image iz Firenc.


Več:
>>Urban Visions

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Helsinki


New Orleans


Pariz


Beograd

na vrh