info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
13. 7. 2009

Odprt razpis za nagrado Piranesi 2009

Uredništvo
Organizacijski odbor Piranskih dnevov arhitekture je objavil razpis za oblikovanje selekcije predlogov za nagrado Piranesi 2009. S pomočjo razpisa se zbirajo izvedeni projekti, ki se bodo na mednarodni arhitekturni razstavi v sklopu letošnjih Piranskih dnevov arhitekture potegovali za mednarodno nagrado Piranesi 2009.

Za sodelovanje v slovenski selekciji je mogoče predstaviti projekte, dokončane v letih 2008 in 2009. Predloge je potrebno utemeljiti in predstavljeni na poljuben način, ki po mnenju vsakega predlagatelja omogoča najbolj verodostojno predstavitev arhitekturne stvaritve. Največji dovoljen format predstavitvenega gradiva je A3 format, projekti pa naj bodo predstavljeni na največ 5 straneh. Prikazati je potrebno risbe, ki so ključne za razumevanje projekta: situacijo, tipične tlorise in prereze. Predstavitev lahko obsega več fotografij, vendar minimalno 2 fotografiji morata prikazati projekt v širšem kontekstu, kjer se nahaja.

V prijavi je potrebno navesti ime avtorja oziroma avtorske skupine, naziv projekta, lokacijo in leto realizacije, ime fotografa in kontaktne podatke z imenom, naslovom, naslovom elektronske pošte in številko mobilnega telefona.

Izbor 7 projektov, ki bodo novembra uvrščeni na razstavo in bodo kandidirali za nagrado bodo opravili selektorji: Matevž Čelik, Tomaž Krušec in Boštjan Vuga.

Rok za oddajo predlogov je 7. september 2009. Poslati jih je potrebno na naslov: Obalne galerije, Tartinijev trg 3, SI-6330 Piran. O izboru bodo sodelujoči na razpisu obveščeni najkasneje do 21.9.2009, gradivo za predstavitev projekta pa bodo izbrani avtorji morali pripraviti do 19.10.2009.


Več:
>>Obalne galerije Piran (besedilo razpisa)
>>Piranski dnevi arhitekture

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Nagrada Piranesi 2008: Ján Studený in Martin Vojta, Enodružinska hiša (Černošice, Češka)na vrh