info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
1. 9. 2009

Dediščina in zakonodaja

Uredništvo
Inštitut za dediščino Sredozemlja ZRS UP organizira v sodelovanju z European Heritage Legal Forum, v zadnjem tednu septembra (20.-27.9.2009) v Piranu mednarodni seminar o pravnem varstvu dediščine "Cultural Heritage and Legal Aspects in Europe".

V sedmih tematskih sklopih bodo tuji in domači predavatelji predstavili nekatere ključne teme s tega področja, kot so okoljska in prostorsko-načrtovalska zakonodaja, zaščita zasebne lastnine vs. javne dobrine, prekupčevanje s premično dediščino, trajnostni razvoj in upravljanje dediščine, preventivno konservatorstvo, usklajevanje evropske zakonodaje ter mednarodnih listin o varstvu kulturne dediščine z nacionalnimi zakonodajami. Dopoldanskim predavanjem bodo sledile popoldanske ekskurzije in delavnice.

Predavatelji iz Švice, Italije, Velike Britanije, Norveške, Francije in Slovenije bodo spregovorili o zakonodaji s področja dediščine in regulativami, ki vplivajo na načrtovanje. Predvideni sta ekskurziji v Sečoveljske soline in na Kras.


Več:
>>Cultural Heritage and Legal Aspects in Europe

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Anonimnez
Brez naslova, 18.9. 2009, 11:35

Pomembno področje za arhitekte - gre za mejno vedo, ki jo je treba v arhitekturi velikokrat upoštevati - na žalost si arhitekti velikokrat jemljejo pravico, da sami presojajo, kaj je vredno in kaj ne ohranjati (ali restavrirati) kot kulturno dediščino! (naselja v celoti, stavbe v celoti, interieri, itd...) Slovenija se je do sedaj v praksi slabo izkazala.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh