info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
9. 12. 2003

Slovenski arhitektki zmagovalki Europana 7 v Izoli

Uredništvo
| Ljubljana, 8. december 2003 | Na spletnih straneh Europan 7 so danes, tako kot je bilo napovedano, objavili rezultate. Kot navaja Europan 7 na svojih spletnih straneh, je zmagovalni elaborat za lokacijo v Izoli podpisala arhitektka Mojca Gužič. Europan Slovenija pa je posredoval podatek, da gre za dve arhitektki: Mojco Gužič in Ano Cankar. Slovenija se torej po zadnji zmagi Ofis v Gradcu spet lahko pohvali s prvonagrajenim projektom. In to na domačem terenu. Europan je sicer skupno na vseh razpisanih lokacijah razglasil 57 zmagovalcev, 63 drugo-nagrajencev (runners-up) in 66 častnih priznanj.

Poglejmo še ostale nagrajence v Izoli in Mariboru. V Izoli je drugo nagrado prejela mešana špansko-italijanska naveza Isabel Garcia Fernandez, Valentina Patrono, Placido Gonzalez Martinez, Jose Luis Sainz-Pardo in Miguel Angel Haves Gentil, častno priznanje pa Italijani Martina Tabo, Michele Bonino, Federica Patti in Subhash Mukerjee. V Mariboru je zmagala kanadsko-francosko-italijanska ekipa James Njoo, Hélène Deplante, Massimo Marinelli, Carlo Enzo Frugiuelle, drugo nagrado bosta prejela Španca Nestor Montenegro, Ignacio Borrego Gomez-Pallete, častno priznanje pa ni bilo podeljeno.

Skupaj 186 nagrajenih projektov bo objavljeno v nacionalnih in mednarodnih publikacijah, predstavljeno na razstavah in okroglih mizah. Zmagovalci bodo prejeli nagrade v vrednosti 12.000 €, drugonagrajenci pa 6.000 €. Na nekaterih lokacijah se zmagovalci nadejajo tudi izvedbe nagrajenih projektov. Elaborat s šifro "KA201 / mediterranean lifestyle" Ane Cankar in Mojce Gužič je tudi edini nagrajeni slovenski projekt na Europanu 7. Zmaga pa je še toliko večja, ker je mednarodni del slovenske natečajne žirije, ki so ga sestavljali ugledni, v svetu priznani arhitekti: Kees Christaianse, Juan Herreros ter Hrvoje Njirić, veljal za enega bolj referenčnih. Čestitamo!


Več:
>>Europan 7 / rezultati
>>Europan Slovenija / rezultati

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Simon Tekavec
napaka v objavi, 10.12. 2003, 08:43

Pri objavi imen mednarodnega dela žirije za Europan je prišlo do napake, saj Hrvoje Njirić ni sodeloval v žiriji. Namesto njega je bil predsednik žirije Marco Venturi iz Benetk.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.Europan 7: Zmagovalni projekt Ane Cankar in Mojce Gužič Trplan na lokaciji v Izoli.


Europan 7: Zmagovalni projekt mednarodne zasedbe arhitektov James Njoo, Hélène Deplante, Massimo Marinelli, Carlo Enzo Frugiuelle na lokaciji v Mariboru.

na vrh