info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
30. 9. 2009

Delavnice skupine Arhitektura in otroci

Uredništvo
Pri ZAPS je nedavno pričela delovati delovna skupina Arhitektura in otroci, ki se ukvarja z izobraževanjem na področju arhitekture. V ponedeljek 5.10.2009, na svetovni dan Habitata, katerega letošnje geslo je »Načrtovanje naše urbane prihodnosti«, bo v Mestnem muzeju Ljubljana organizirala prvo predavanje in delavnico. Vodil ju bo francoski arhitekt Laurent Tardieu, ki se s problematiko osveščanja otrok o arhitekturi ukvarja že vrsto let. Delavnica se bo začela pred Mestnim muzejem Ljubljana ob 12. uri, predavanje pa ob 16.uri v Mestnem muzeju.

Material, uporabljen na delavnici, bodo lesene palice prereza 3x3cm dolge 2 m z luknjami na koncih, pobarvane kot vžigalice. Predmet delavnice so strukture in pokrivanje arhitekture, prav tako pa tudi volumen in njegova vsebina. Cilj je približati koncept strukture kot elementa v arhitekturi z uporabo enostavnega materiala, lesenih palic. Delavnica usmerja delo od individualnega h kolektivnemu med procesom gradnje tridimenzionalne strukture. Strukturo se lahko pokriva z različnimi materiali, plastiko, lesom, tkanino...

Laurent Tardieu je francoski arhitekt, rojen leta 1976 v kraju Lavour v Franciji. Leta 2002 je s posebnim priznanjem diplomiral na Nacionalni šoli za arhitekturo v Toulouse. Delal je v različnih arhitekturnih birojih. Sedem let je bil, kot arhitekt, vodja delavnic in kot pedagog, aktivno dejavnem v arhitekturnem centru Arc en Rêve v mestu Bordeaux. Leta 2008 je z Alan Gentilom v Bordeaux ustanovil biro Le Bureau Baroque. Ukvarjajo se z arhitekturo, grafičnim in industrijskim oblikovanjem, scenografijo, razvojnimi umetniškimi in interdisciplinarnimi projekti.

ZAPS-ova Delovna skupina Arhitektura in otroci je pripravila tudi program delavnic o prostoru in arhitekturi. Vodili jih bodo poznani arhitekti, ki bodo otrokom na igriv in sproščen način predstavili svet arhitekture. Delavnice bodo namenjene otrokom od osmega do dvanajstega leta starosti. Prva delavnica bo na sporedu v soboto 10. 10. 2009, ob 16. uri. Naslov delavnice bo Hiša po moji meri. Pogovor bo tekel o različnih hišah, v katerih živijo ljudje, od igluja do glinastih hiš in hiš na drevesu. Ali v svoji hiši želimo peskovnik, bazen ali vrt? S pomočjo različnih materialov bodo otroci oblikovali hišo, v kakršni bi najraje živeli. Modele hiše bodo na koncu fotografirali, fotografije natisnili in odnesli domov za spomin. Delavnico bosta vodila arhitekta Matija Bevk in Maja Vardjan (Bevk Perović arhitekti).


Več:
>>Arhiforum

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.na vrh