info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
8. 10. 2009

9. dnevi Orisa

Uredništvo
Na dneve Orisa v Zagrebu, ki bodo potekali 24. in 25. oktobra, tudi letos prihajajo zanimivi arhitekti. Med njimi bodo največ pozornosti nedvomno deležni avtorji letošnjega pavilijona Serpentine v Londonu, Kazuyo Sejima in Ryue Nishizawa ter prejemniki nagrad Mies van Der Rohe, Snøhetta in Studio Up. Na seznamu predavateljev pa so tudi Ofis arhitekti.

Orisove dneve bo ponovno zaznamovala kvalitetna arhitektura in svojstven pristop sodelujočih arhitektov, ki s svojim delom narekujejo trenutna svetovna gibanja v arhitekturi. Predavanja bo odprl kritik in kurator Aaron Betsky, od leta 2006 direktor Muzeja umetnosti v Cincinatiju, pred tem pa direktor Nizozemskega arhitekturnega inštituta. V prvem dnevu se bodo pred obiskovalci zvrstili še Smiljan Radic (Čile), Fernando Menis (Španija), OFIS arhitekti (Slovenija) in norveški paket: Ellen S. de Vibe, Jensen & Skodvin ter Snøhetta.

Nedeljska predavanja bodo otvorili domačini, Studio Up in Helena Paver Njirić, v nadaljevanju pa bodo nastopili še Edouard François (Francija), Rudy Ricciotti (Francija), Junya Ishigami (Japonska) in SANAA / Kazuyo Sejima & Ryue Nishizawa (Japonska). Predavanja bo zaključil avstrijski arhitekt Hans Hollein, ki je med drugim tudi Pritzkerjev nagrajenec iz leta 1985.

Namen Orisovih dni arhitekture je promocija sodobne arhitekture, izmenjava izkušenj med znanimi arhitekti ter njihovo posredovanje čim širši publiki – poslušalcem iz Hrvaške, Slovenije in iz ostalih dežel, predvsem pa študentom. Ob letošnjih dnevih Orisa bo izšla tudi posebna številka revije s prispevki o delu predavateljev.


Več:
Oris

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

Petra
Datum, 8.10. 2009, 15:13

Samo nekaj... A niso Dnevi Orisa letos 25. (ned) in 26. (pon)?
http://www.oris.hr/dani_orisa_sl.htm

Upam, da se niso zmotli na letaku.


Petra
Brez naslova, 8.10. 2009, 15:15

OK moja napaka.

Ante
Datum, 8.10. 2009, 15:16

Petra, ti gledaš Dneve Orisa 2008...

Anita
Re: Datum, 16.10. 2009, 13:06

24. in 25.10.2009 - Dnevi Orisa 2009

http://www.revijaoris.net/dogadanja.php?t=4&ID=17


Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


na vrh