info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
26. 10. 2009

Sodeluj pri pripravi kolesarske strategije!

Uredništvo
Te dni je v okviru ukrepov projekta Civitas Elan pričela delovati spletna stran, ki bo služila kot podpora pripravi Celovite kolesarske strategije mesta Ljubljana. Na spletni strani so objavljena gradiva in informacije za sodelovanje pri oblikovanju celovite kolesarske strategije Ljubljane, na njej pa boste lahko prebrali tudi aktulane novice o predvidenih dogodkih v okviru projekta ter zanimivosti v zvezi s kolesarsko politiko v drugih evropskih mestih.

Celovita kolesarska strategija mesta Ljubljana je proces, pri katerem lahko enakopravno sodelujete vsi, ki želite prispevati k temu, da se v Ljubljani in bližnji okolici izboljšajo pogoji za varno kolesarjenje, parkiranje in izposojo koles ter k boljši prometni kulturi in promociji kolesarstva . Poudarek je dan rabi kolesa kot prevoznega sredstva za pot od dome do službe ali šole in nazaj ter po opravkih in nakupih v mestu, prav tako pa strategija želi prispevati k izboljšanju pogojev za rekreacijsko, turisticno in športno kolesarjenje.

Namen strategije je do pomladi 2010 oblikovati jasno sliko stanja glede kolesarjenja v Ljubljani ter predlagati dejavnosti, ukrepe in orodja za izboljšanje stanja in povecanje deleža kolesarjev in s kolesom opravljenih poti v mestu in bližnji okolici.

Civitas Elan je skrajšano ime projeka, ki se poslovenjeno glasi ”mobiliziranje občanov za višjo kakovost življenja”. Njegov namenjen je izboljšanju posameznih segmentov javnega in nemotoriziranega prometa v mestih ter prenosu znanj in izkušenj med sodelujočimi mesti. Poteka v petih evropskih mestih: v Gentu, Zagrebu, Brnu, Portu ter v Ljubljani.

Projekt poteka v okviru 7. okvirnega programa EU od oktobra 2008 do konca oktobra 2012 . REC Slovenija je kot eden od partnerjev projekta v Ljubljani zadolžen za pripravo strategije vključevanja javnosti v projekt oz. njegove različne dejavnosti in za vzpostavitev Kolesarske platforme mesta Ljubljana ter pripravo Celovite kolesarske strategije mesta Ljubljana.


Več:
>>Civitas Elan predstavitev
>>Civitas spletna stran projekta

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

janezek
smešno, 27.10. 2009, 21:05

še en Koželjev urbanističen projekt. In Jankovčev projekt za pranje denarja. Sramota. Ali pač urbanizem?

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.

Foto: urbanveloljubljana.wordpress.com


na vrh