info akcije magazine id mail english
NoviceFotoNapovednikBranjeLinkiArhiv novic
12. 12. 2003

Razstava SIXPACK v Rimu

Uredništvo
Od 6. do17. decembra 2003 je v Casa dell'Architettura, Acquario Romano v Rimu na ogled razstava z naslovom SIXPACK - sodobna slovenska arhitektura.

SIXPACK je naslov razstave, ki predstavlja 6 mladih slovenskih arhitekturnih praks. Namen razstave je pokazati kratek, a natančen prerez dela teh 6 arhitekturnih birojev, ki trenutno delujejo v Sloveniji in so v zadnjih nekaj letih pritegnili precej medijske pozornosti, tako lokalno kot mednarodno. Vsi si delijo mednarodno izkušnjo, saj so na razstavi sodelujoči arhitekti pred ustanovitvijo svojih birojev v Sloveniji svoje znanje dopolnjevali v različnih centrih sodobnega arhitekturnega dogajanja - na Architectural Association School of Architecture v Londonu, Berlage Institute v Rotterdamu in na UCLA v Los Angelesu.

Na razstavi SIXPACK se predstavljajo:
Bevk Perović arhitekti (Matija Bevk, Vasa Perović),
Dekleva Gregorič arhitekti (Aljoša Dekleva, Tina Gregorič),
Elastik (Mika Cimolini, Igor Kebel),
Maechtig Vrhunc arhitekti (Tomaž Maechtig, Urša Vrhunc),
Ofis arhitekti (Rok Oman, Špela Videčnik),
Sadar Vuga Arhitekti (Jurij Sadar, Boštjan Vuga),

Razstavo ob pobudi in podpori Ministrstva za kulturo in Ministrstva za zunanje zadeve Republike Slovenije organizira Galerija DESSA iz Ljubljane v sodelovanju z Veleposlaništvom republike Slovenije v Rimu.

Novembra 2003 je bila razstava na ogled v Genovi, decembra 2003 bo v Rimu, februarja 2004 potuje v Firence, marca 2004 v London, maja 2004 pa bo na ogled v Dublinu.

Razstavo v Rimu je odprl predstednik Društva arhitektov Rima in province g. Amedeo Schiattarella.

Več:
>>eventi in corso: SIXPACK / Casa dell'Architettura
>>Mlada slovenska arhitektura? A. beseda, 18.12.2003

>>Dekleva Gregorič Arhitekti
>>Elastik
>>Maechtig Vrhunc Arhitekti
>>Ofis arhitekti
>>Sadar Vuga Arhitekti

 na vrh

Komentar
ime
email
naslov komentarja
vpisite niz iz  stolpca
 

BRINA
ČESTITKE, 15.12. 2003, 12:38

bRAVO NAŠI!
bRINA


mika
mala galerija, 19.8. 2004, 16:39

Vse obiskovalce obveščamo, da bo razstava Sixpack odprta le še danes, 19. avgusta, do 20h, potem pa bo predčasno odpotovala v Buenos Aires v Argentini. Morebitnim obiskovalcem, ki so si še želeli ogledati razstavo, se opravičujemo.

Komentarji odražajo mnenja in stališča uporabnikov Trajekta. Možnost komentiranja je namenjena spodbujanju javne debate in odzivom na članke. Uredništvo si pridržuje pravico krajšanja komentarjev, ki presegajo 1000 znakov. Uredništvo si pridržuje pravico odstranitve komentarjev v primeru, da so žaljivi, spodbujajo kakršnokoli nestrpnost ali napeljujejo na kriminalna dejanja. Za vsebino komentarjev uredništvo ne odgovarja.


zloženka / plakat

Razstava v Rimu.
na vrh